25 °C Budapest

Megújulnak a Coop boltok

2010. szeptember 15. 15:02

Idén az élelmiszer-kiskereskedelemben mintegy 3 százalékkal esett vissza a forgalom, ez jellemző a Co-op Hungary Zrt. boltjaira is - mondta Murányi László, a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója szerdán Budapesten, az V. Coop Rally beharangozó sajtótájékoztatóján.

A vezérigazgató közölte: a forgalom visszaesése ellenére a múlt évihez hasonló, mintegy 510 milliárd forintos árbevételt várnak az idén is. Hozzátette: a cég első féléves, 230-240 milliárd forint közötti árbevétele alátámasztja a várakozást.

A jövőben a társaság növelni akarja a vásárlók elégedettségét ezért megújítják a boltok arculatát és fejlesztik az informatikai hátteret.

A megjelenés megújítása megkezdődött, várhatóan 2012 végéig tart és összesen mintegy 3,5-4,0 milliárd forintba kerül. Az informatikai háttér fejlesztése 2004-ben kezdődött, és eddig 722 üzletben fejezték be, az év végéig ez a szám meghaladja majd a 800-at. Eddig erre a projektre mintegy 5,5 milliárd forintot költöttek, ám a cél az, hogy a forgalom 80 százalékát korszerű informatikai háttérrel rendelkező boltokban bonyolítsák. Ezért még többmilliárd forintot kívánnak invesztálni ebbe a projektbe. Most a forgalom több mint 50 százalékát ezek az üzletek produkálják - mondta Murányi László.

Idén fejlesztésre összességében a tavalyihoz hasonló összeget fordítanak a Co-op Zrt.-nél, mintegy hárommilliárd forintot. Ebben a már felsoroltakon túl benne van több zöldmezős, valamint más infrastrukturális beruházás is - tette hozzá a vezérigazgató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30