21 °C Budapest

Rettegő Tescósok, életveszélyes fenyegetések

Pénzcentrum
2010. október 6. 11:02

Június óta fosztogatták a kunszentmiklósi Tesco áruházat azok a tolvajok, akiket végül kedden vettek őrizetbe a rendőrök.

A delmagyar.hu-t a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság úgy tájékoztatta, hogy a 49 éves férfi és 39 éves élettársa a nyár kezdete óta folyamatosan "látogatták" az áruházat, ahonnét 5-6 ezer forint értékben loptak szeszes italokat és piperecikkeket. Nagyobb térképre váltás

Ha tetten érték őket, életveszélyesen megfenyegették még a biztonsági őröket és a pénztárosokat is. A feljelentést követően végül kedden a rendőrök őrizetbe vették a két tolvajt.

Akár börtön is járhat

Mint ismert, egy törvénymódosítás eredményeként augusztus 19-e óta akár börtönbe is kerülhet az, aki húszezer forintot meg nem haladó értékű lopást, sikkasztást, csalást, szándékos rongálást, hűtlen kezelést, követ el.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az eddigi nyilatkozatok szerint az ügyek zöme vagyon elleni szabálysértés, azon belül bolti lopás. Az eltulajdonított tárgy értéke olykor mindössze 200-300 forint, de egy "40 forintos" ügy is bíróságra került. Az ellopott holmik között volt dinnye, kávé, csokoládé, parfüm, cipő, alkohol, cigaretta és horgászdamil is.

Az ORFK a múlt héten azt közölte: a törvénymódosítás hatályba lépése óta 3862 feljelentést tettek tulajdon elleni szabálysértés miatt. Szabálysértési őrizetet 299 esetben rendeltek el, ez a gyakorlatban legfeljebb 72 óra fogva tartást jelent. A 3190 eljárás alá vont ember közül 297 fiatalkorú. A bíróságok gyorsított eljárásban csaknem 3 millió forint bírságot szabtak ki. A tulajdon elleni szabálysértések Budapesten, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyében voltak a leggyakoribbak.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?