Kiderült: ennyivel drágulhat a tojás

2010. október 5. 13:02

A takarmányárak harminc-negyven százalékos emelkedése miatt, a tojás termelői árának tíz-tizenöt, fogyasztói árának mintegy öt százalékos emelkedésével számol a következő hónapokban a Tojásszövetség - mondta Földi Péter, a szövetség szaktanácsadója.

Földi Péter hangsúlyozta, hogy Magyarország, amely korábban teljesen önellátó volt tojásból, két éve már importra szorul. Magyarországon mintegy 2,4-2,5 milliárd darab étkezési tojást állítanak elő évente, amelyhez további mintegy kétszázmillió importtojást hoznak külföldről, hogy a belföldi fogyasztást fedezni lehessen.

Magyarországon egy ember átlagosan mintegy kétszázhetven tojást fogyaszt évente. A tojás negyvenöt százalékát a házaknál tartott tyúkok adják, a többit intenzív termelésben állítják elő.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?