16 °C Budapest

Mennyivel lesznek drágábbak a személygépkocsik?

Pénzcentrum
2010. október 5. 09:32

Árat emelnek az autógyártók és kereskedők az euró-forint árfolyam, az új környezetvédelmi szabályozás (a motorok Euro 4-es besorolása Euró 5-ösre változik), és a kötelezően bevezetendő elektronikus menetstabilizáló rendszerek drágító hatása miatt - írja a Népszabadság.

A drágulás egy személygépkocsi esetében a 10%-ot is elérheti-tudta meg a lap. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke, Erdélyi Péter, ennek ellenére optimista. Arra számít, hogy a mind a lakossági mind a céges flottavásárlások erősödni fognak az elkövetkezőkben. Az MGE tagvállalatai szerint a regisztrációs adó csökkentése is fokozhatja a járművek iránti keresletet.

Idén a júliustól folyamatosan emelkedtek az újszemélyautó-eladások, megtörve ezzel a több mint két éves csökkenő tendenciát. Szeptemberben 3600 új személygépkocsit értékesítettek, ez 5,1%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest. Éves szinten azonban még elmaradunk a múlt évtől. Az első kilenc hónapban 38,5 ezer új autót adtak el, ami 32,6%-kal kevesebb a 2009-es adatoknál.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?