26 °C Budapest

Kiderült: ez a baj a Váci utcával

2010. szeptember 26. 07:02

Nincs jelentős változás a világ legdrágább bevásárlóutcáinak rangsorában. Továbbra is New York szívében, a Fifth Avenue-n (azaz az Ötödik Sugárúton) a legmagasabbak a boltok bérleti díjai.

A Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadóáltal készített "Világ Bevásárlóutcái" felmérés a kiskereskedelmi ingatlan szektor globális barométere, mely 59 ország 269 kiemelkedő bevásárló helyszínének bérleti díját vizsgálja. Ebbe az adott ország legdrágább kiskereskedelmi bevásárlóutcái számítanak bele.

A New York-i 'Fifth Avenue', ahol a bérlet díjak 8,8 százalékkal emelkedtek, 9 év után továbbra is a világ legdrágább kiskereskedelmi lokációja. A New York-i 'Fifth Avenue' bérlőinek 16 ezer euró (4,5 millió forint) bérleti díjjal kell számolniuk négyzetméterenként évente.

 

A világ legdrágább bevásárlóutcái(Forrás: Cushman & Wakefield)


A hongkongi 'Causeway Bay' szintén megőrizte második helyét. Jelenleg Európa legdrágább kiskereskedelmi területe, a londoni 'Bond Street', mely 7300 eurós éves bérleti díjjal két helyezést lépett előre, ezzel leelőzve az évente 6900 euróba kerülő párizsi 'Champs-Elysées' sugárutat, mely a bérleti díjak 9,5 százalékos csökkenésével az idei év legnagyobb vesztese.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A 269 vizsgált kiskereskedelmi lokáció közül a budapesti Váci utca idén a 34.-ről a 37. helyre került, továbbra is maga mögé utasítva Lengyelországot, Romániát, Bulgáriát és Szlovákiát. Budapest prominens bevásárlóutcájában a kiskereskedők évi 1195 euró (333 ezer forint) bérleti díjat fizetnek négyzetméterenként.

Szabó Viktória a Cushman & Wakefield partnere és a budapesti iroda kiskereskedelmi üzletág vezetője elmondta: "Bár a régió országaival összehasonlításban a Váci utca továbbra is élen jár a bérleti díjak szintjét tekintve, a teljes listán sajnos újabb visszaesés volt tapasztalható, ami nagyrészt a kiskereskedelmi forgalom csökkenésének köszönhető. A kereskedők az elmúlt évben jóval óvatosabb terjeszkedési stratégiát követnek, amely sajnos hatással van az elérhető bérleti díjak szintjére."

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 29. péntek
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Kutatók éjszakája
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM