18 °C Budapest

Kiderült: ez a baj a Váci utcával

2010. szeptember 26. 07:02

Nincs jelentős változás a világ legdrágább bevásárlóutcáinak rangsorában. Továbbra is New York szívében, a Fifth Avenue-n (azaz az Ötödik Sugárúton) a legmagasabbak a boltok bérleti díjai.

A Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadóáltal készített "Világ Bevásárlóutcái" felmérés a kiskereskedelmi ingatlan szektor globális barométere, mely 59 ország 269 kiemelkedő bevásárló helyszínének bérleti díját vizsgálja. Ebbe az adott ország legdrágább kiskereskedelmi bevásárlóutcái számítanak bele.

A New York-i 'Fifth Avenue', ahol a bérlet díjak 8,8 százalékkal emelkedtek, 9 év után továbbra is a világ legdrágább kiskereskedelmi lokációja. A New York-i 'Fifth Avenue' bérlőinek 16 ezer euró (4,5 millió forint) bérleti díjjal kell számolniuk négyzetméterenként évente.

 

A világ legdrágább bevásárlóutcái(Forrás: Cushman & Wakefield)


A hongkongi 'Causeway Bay' szintén megőrizte második helyét. Jelenleg Európa legdrágább kiskereskedelmi területe, a londoni 'Bond Street', mely 7300 eurós éves bérleti díjjal két helyezést lépett előre, ezzel leelőzve az évente 6900 euróba kerülő párizsi 'Champs-Elysées' sugárutat, mely a bérleti díjak 9,5 százalékos csökkenésével az idei év legnagyobb vesztese.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A 269 vizsgált kiskereskedelmi lokáció közül a budapesti Váci utca idén a 34.-ről a 37. helyre került, továbbra is maga mögé utasítva Lengyelországot, Romániát, Bulgáriát és Szlovákiát. Budapest prominens bevásárlóutcájában a kiskereskedők évi 1195 euró (333 ezer forint) bérleti díjat fizetnek négyzetméterenként.

Szabó Viktória a Cushman & Wakefield partnere és a budapesti iroda kiskereskedelmi üzletág vezetője elmondta: "Bár a régió országaival összehasonlításban a Váci utca továbbra is élen jár a bérleti díjak szintjét tekintve, a teljes listán sajnos újabb visszaesés volt tapasztalható, ami nagyrészt a kiskereskedelmi forgalom csökkenésének köszönhető. A kereskedők az elmúlt évben jóval óvatosabb terjeszkedési stratégiát követnek, amely sajnos hatással van az elérhető bérleti díjak szintjére."

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18