24 °C Budapest

Jön a fogyasztói pozitív lista és a fogyasztóbarát embléma

Pénzcentrum
2010. július 13. 08:02

Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter 2010. július 12-ével felmentette Wittich Tamást, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatóját, helyére Pintér Istvánt, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság észak-magyarországi regionális igazgatóját nevezte ki - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Pintér István kinevezésével a hazai fogyasztóvédelem új, az európai normákon nyugvó irányba mozdul el, amelynek középpontjában az ügyfélközpontú, vállalkozóbarát szemlélet és stabil jogszabályi környezet kialakítása áll - mutatatta be Bencsik János belgazdasági államtitkár az NFH új vezetőjét, a kinevezés átadóünnepségének alkalmával.

A cél egy hatékony és korszerű szakmapolitika kialakítása, amely kiszámítható jogi környezettel párosulva, hozzájárul mind a vállalkozók jogkövetői magatartásának javulásához, mind a fogyasztói elégedettség növekedéséhez. Éppen ezért szorgalmazom egy olyan akkreditált képzési rendszer kialakítását, amely a jogszabályi háttér mellett a fogyasztóvédelmi alapok elsajátításában segíti a vállalkozói réteget - ismertette elképzeléseit Pintér István.

Az új főigazgató kiemelte, hogy a jövőben a fogyasztói bizalom és a vállalkozói felelősségérzet javítása érdekében, egy "pozítiv listán" tennék nyilvánossá a jogszabályoknak megfelelő kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozásokat, akik egyúttal jogosultak lennének a "fogyasztóbarát embléma" használatára is. Emellett az új szakmapolitikai elképzelések között szerepel a nemzetközi kapcsolatok erősítése, a határmenti és regionális együttműködések szélesítése.

Pintér István, fogyasztóvédelmi szakemberként 2008-tól töltötte be a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Észak Magyarországi Regionális Felügyelőségének igazgatói posztját, korábban az Észak-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségét vezette.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?