Véres vádak a Tesco és az Auchan beszállítója ellen

2010. július 10. 07:02

A Greenpeace több multinacionális nagyvállalatról is azt állítja, hogy közvetve támogatják az indonéziai őserdők kiirtását, ezzel pedig több faj, köztük a területen élő tigrisek létét veszélyeztetik.

A környezetvédelmi szervezet információi szerint a multik az Asia Pulp and Paper  nevű papírgyártótól vásárolnak termékeket, ez a cég pedig egyértelműen veszélyeztetet több állatfajt, mivel alapanyagának jelentős részét az indonéz őserdőkből szerzi. A Green Peace listáján olyan, világszerte ismert cégek szerepelnek, mint az Auchan, a Tesco, a Hewlett Packard, a Carrefour, vagy épp a Kentucky Fried Chicken gyorsétteremlánc.

A Tesco közölte: az Egyesült Királyságban forgalmazott, sajátmárkás termékeket nem az APP által gyártott anyagokba csomagolják, míg a Carrefour -a botrány hatására- már ezen a nyáron beszünteti az együttműködést az érintett papírgyártóval. Lapinformációk szerint az Auchan-nak nem jelentős beszállítója az indonéz cég, de ellenőrzést indítanak a jelentésben szereplő vádak kivizsgálására. A Walmart, a KFC és a HP egyelőre nem reagált a Greenpeace állításaira.

A multik a bolygó ellen

Egy évvel ezelőtt kavart nagy botrányt, hogy a Green Peace titkos vizsgálatokat folytatott a brazil szarvasmarha iparról, ami -megállapításuk szerint- a világon az erdőirtás fő oka. A vizsgálat kimutatta, hogy Magyarországon is kedvelt ételek, sport- és divat márkák jelentős mértékben hozzájárulhatnak Amazónia esőerdeinek kiirtásához.


JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Amazonas Lemészárlása (Slaughtering the Amazon) című kutatás nyomon követte a marhahús, bőr és számos más szarvasmarha termékek útját az esőerdei farmoktól a top márkák - mint például az Adidas, a Reebok, a Nike, a Timberland, a Geox, a Honda, a Volkswagen, a Toyota, a Ford, a Gucci, a Louis Vuitton, a Prada, az IKEA, a Kraft, az Unilever, a Tesco és a Metro - fogyasztói láncának végéig. Ugyanúgy érintettek lehetnek állami szervek, például egyes országok, például Hollandia, Nagy-Britannia, Spanyolország, Olaszország és az USA fegyveres szervezetei.

A Greenpeace tanulmányának legfőbb megállapítása, hogy a kedvelt és közismert ételek, sport- és divatmárkák jelentős mértékben hozzájárulhatnak Amazónia esőerdeinek kiirtásához. A környezetvédők arra is találtak bizonyítékot, hogy a brazil kormány bűnrészese az erdőpusztításnak, és ezáltal tovább erősíti a klímaváltozást.

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 22. szombat
Paulina
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem