Kiderült: erre költötték a Tesco pénzét Miskolcon!

Pénzcentrum
2010. február 10. 17:47

Többen attól félnek, eltűnik Miskolc egyik kedvenc szánkódombja. Úgy tudni, a borsodi megyeszékhely legújabb Tesco-áruháza épül a helyén - írja a boon.hu.

A DVTK-stadion mellett található kis domb, ami ilyenkor - mikor hó van - a gyerekek kedvelt szánkópályája. Ez a terület valamikor a stadionhoz tartozott, a DVTK egykori edzőpályája volt.

Hackl Mónika, a Tesco szóvivője a boon.hu-nak elmondta: "Valóban egy áruházat építünk oda, de az idén már biztos, hogy nem kezdjük el a munkálatokat. Az új létesítmény csaknem 3000 négyzetméter lesz, várhatóan jövőre nyit meg." A szóvivő beszélt arról is, hogy miért pont ott nyitnak egy ekkora áruházat. Mint mondta: felmérték a terület vásárlói igényeit, valamint alapul vették azokat a jövőbeni fejlesztéseket, amelyeket a város tervez oda.

 

Itt épül az új áruház (Fotó: boon.hu)


Tompa Sándor, a terület országgyűlési képviselője úgy nyilatkozott: a város pár évvel ezelőtt eladta ezt a területet, ma már magántulajdonban van. Annak idején itt salakos edzőpálya volt, de ehelyett épültek a műfüves pályák. Az eladás feltétele azonban az volt, hogy a beruházó kereskedelmi- és közösségi funkcióra hasznosítsa a területet - tette hozzá. Valamint - mivel sportingatlanról volt szó - az eladási ár egy részét sportcélra használta fel a város.

A képviselő beszélt arról is, hogy látta a terveket: egy játszótér, parkoló és bevásárlóközpont épül a telekre. Hozzátette: lehet, hogy lesz olyan, akinek nem tetszik, de többen vannak azok, akik azt szeretnék, hogy a terület fejlődjön. Az elemzések és a sok-sok lakossági jelzés is azt mutatják - folytatta -, hogy hiányzik egy ilyen jellegű bevásárlóközpont a városrészből. Forgalmi szempontból is van jelentősége az áruháznak, hiszen az ott élőknek nem kell majd 10 kilométer autózniuk egy nagyobb bevásárlás miatt - hangsúlyozta.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm