16 °C Budapest

Tesco: jégre tették az iskolát + fotók

2010. február 5. 10:02

Átadták Budapesten a Tesco Zöld a sulitok? elnevezésű programjának díjait. A PET-palack és aludoboz visszaváltó akció nyertese, a Budapest XIII. kerületében található Ady Endre Gimnázium tanulói örülhettek a fődíjnak, egy egész napra felállított saját jégpályának, ahol egy délutánon keresztül DJ Dominik zenélt.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. szeptemberben ismét hulladék-visszaváltó akciót hirdetett: a 2009. szeptember 11-étől 2010. január 11-éig tartó program lényege az volt, hogy az iskolák minden összegyűjtött 200 db PET-palack és alumíniumdoboz után kaptak egy pecsétet (az adott mennyiségért járó levásárolható vagy készpénzre váltható blokk mellett). A minden pecsétet tartalmazó, beküldött gyűjtőfüzetek sorsoláson vettek részt.

Fotó: Tesco


A szerencse a budapesti Ady Endre Gimnáziumnak kedvezett, így az ottani diákok örülhettek az egész napos korcsolya-bulinak. Az iskola udvarán felállított jégpályát délelőtt rendkívüli testnevelés órákon használhatták a tanulók, délután pedig DJ Dominik, alias Várkonyi Attila gondoskodott a remek hangulatról. Ez alkalomból a Zöld a sulitok? akció fődíjasának járó oklevelet is megkapták a nyertes iskola vezetői és diákjai.

 

Fotó: Tesco


Két további intézmény 300-300 ezer forintos Tesco vásárlási utalványt nyert: a szintén budapesti Számítástechnikai Általános Iskola és a Hernádnémetiben található Általános Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű, Alapfokú Művészetoktatási Iskola és Napközi Otthonos Óvoda.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"A Zöld a sulitok? programunkkal szerettük volna elérni, hogy a tanulók hozzászokjanak az újrahasznosítható hulladék megfelelő gyűjtéséhez. Szeretnénk azt tudatosítani, hogy mindnyájunk közös felelőssége a hulladék-kérdés megfelelő kezelése. Nagyon örülünk neki, hogy ilyen sok iskolát megmozgatott a program", mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.

A Tesco 2009. január elején számos áruházában vezette be a PET-palackok és alumíniumdobozok visszaváltási rendszerét, amely révén a vásárlókat bevonva törekszik az áruházlánc a környezetterhelés csökkentésére. A PET-palackok és alumíniumdobozok visszaváltása 49 hipermarketben érhető el.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?