8 °C Budapest

Vízözön és szárazföldi pontyok az Auchanban: karácsonyi körkép 4

2009. december 18. 04:33

A Pénzcentrum karácsonyi bolt-körképében feltérképezzük a különböző üzleteket, csemegézünk a kínálatból, megnézzük, mi az, ami kelendő, és mi az, amit senki sem akar venni. Megvizsgáljuk a választékot, teszteljük az eladókat, így segítve olvasóinkat az ünnepi vásárlásban. Negyedik alkalommal az Auchan Aquincum Óbuda áruházban néztünk körül.


Helyszín: Óbuda
Üzlet: Auchan Aquincum
Időpont: 2009. december 17, 12.50-13.45

Nem lennénk Auchan-dolgozók manapság: ahogy azt az óbudai áruházban csütörtök délben tapasztaltuk, minden eladó csak pakolt és pakolt. A folyamatos sürgés-forgás azonban sok esetben megnehezítette -a főleg idős, nyugdíjas- vásárlók helyzetét, hiszen előfordult, hogy csak bajosan találtak segíteni képes személyzetet.

A vásárlók többsége kényelmesen nézelődött, a hírlappultnál többen újságot olvastak, a ráérős válogatásban senki sem zavarta őket. A bejártnál található könyvhalmoknál viszont csak kevesen lapozgattak, pedig az idei ünnepi sikerkönyvek mind-mind ott várakoztak a raklapokon. A legnagyobb durranásnak számító Az elveszett jelkép is feltűnt a sarokban.
Online ajándékvásárlás? MA rendeld meg!

 

Fotó: auchan.hu


A tisztálkodószerek között kapott helyet egy parfümös részleg is, ide a belépés csak kosár, illetve bevásárlókocsi nélkül volt lehetséges. A kihelyezett táblákat azonban kevesen vették figyelembe, ezért többek kosarát a dolgozók vitték ki a pult elé. Az Auchan elképesztő mennyiségű és fajtájú kozmetikai csomaggal készült: krémek, tusfürdők, dezodorok, megannyi illatszer található a polcokon különféle díszcsomagolásban, hasznos, vagy kevésbé hasznos extra ajándékkal.

Sok ilyen díszdoboz raklapokra halmozva várta a vevőket, csakúgy, mint márkás italok, édességek is. A kissé fapados (fa raklapos) megoldás azonban nem feltétlenül zavarta a vásárlóközönséget, pedig sok esetben nehéz volt megtalálni az árcédulát, és előfordult, hogy nem volt egyértelmű a termék fölé kilógatott kiírás sem. Érdemes figyelni például a röviditalokhoz adott ajándékpoharakra, sokszor csak egy van benne, pedig kettőnek tűnik.

A vásárlók körében kimondottan népszerű volt a 175 Ft/kg-os kristálycukor, mondhatnánk, hogy vitték, mint a cukrot. Hasonlóképpen az olcsó tejet, tojást is sok kosárban megtaláltuk. A háziasszonyok pedig lelkesen válogattak az akciós karácsonyi abroszkínálatból, többen szinte rávetették magukat a textilhalmokra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Külön érdekes, hogy a borok közül a legfeltűnőbben a műanyag flakonos "Borivó" és "Cimbalmos" márkanevű termékeket hirdették. Kiemelt részt kaptak viszont az aszúk és a szamorodnik, és meg kell hagyni, a vásárlók bőszen válogattak is a karácsonykor oly népszerű tokaji nedűk között.

13 óra 3 perckor pedig nem mindennapi izgalmakban volt részünk. Gyakorlatilag szemünk láttára esett szét az élő pontyok tárolására használt akvárium az áruházban. A pult előtt álló vásárlók lába vizes lett, a rendet takarítógépekkel és felmosókkal próbálták helyreállítani. A víz több tíz négyzetméteren terült szét a vevőtérben, és befolyt a hűtők alá is, ahol elektromos vezetékek húzódnak, elosztók és hosszabbítók sorakoztak. Izgalmas jelenet volt, pláne úgy, hogy a vásárlók még hosszú percekig a hatalmas tócsán keresztül próbálták megközelíteni a halaspultot (ahol egyébként egy kiló élő ponty 699 forintba került).
Riadalom! Elöntötte a víz az óbudai Auchant!

Így aztán vitán felül rendkívüli élményekkel távoztunk az óbudai Auchanból, ahol -szigorúan szubjektív értékelésünk alapján- a magyar hipermarketek közül a legcsinosabb pénztárosok dolgoznak.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem