Vízözön és szárazföldi pontyok az Auchanban: karácsonyi körkép 4

2009. december 18. 04:33

A Pénzcentrum karácsonyi bolt-körképében feltérképezzük a különböző üzleteket, csemegézünk a kínálatból, megnézzük, mi az, ami kelendő, és mi az, amit senki sem akar venni. Megvizsgáljuk a választékot, teszteljük az eladókat, így segítve olvasóinkat az ünnepi vásárlásban. Negyedik alkalommal az Auchan Aquincum Óbuda áruházban néztünk körül.


Helyszín: Óbuda
Üzlet: Auchan Aquincum
Időpont: 2009. december 17, 12.50-13.45

Nem lennénk Auchan-dolgozók manapság: ahogy azt az óbudai áruházban csütörtök délben tapasztaltuk, minden eladó csak pakolt és pakolt. A folyamatos sürgés-forgás azonban sok esetben megnehezítette -a főleg idős, nyugdíjas- vásárlók helyzetét, hiszen előfordult, hogy csak bajosan találtak segíteni képes személyzetet.

A vásárlók többsége kényelmesen nézelődött, a hírlappultnál többen újságot olvastak, a ráérős válogatásban senki sem zavarta őket. A bejártnál található könyvhalmoknál viszont csak kevesen lapozgattak, pedig az idei ünnepi sikerkönyvek mind-mind ott várakoztak a raklapokon. A legnagyobb durranásnak számító Az elveszett jelkép is feltűnt a sarokban.
Online ajándékvásárlás? MA rendeld meg!

 

Fotó: auchan.hu


A tisztálkodószerek között kapott helyet egy parfümös részleg is, ide a belépés csak kosár, illetve bevásárlókocsi nélkül volt lehetséges. A kihelyezett táblákat azonban kevesen vették figyelembe, ezért többek kosarát a dolgozók vitték ki a pult elé. Az Auchan elképesztő mennyiségű és fajtájú kozmetikai csomaggal készült: krémek, tusfürdők, dezodorok, megannyi illatszer található a polcokon különféle díszcsomagolásban, hasznos, vagy kevésbé hasznos extra ajándékkal.

Sok ilyen díszdoboz raklapokra halmozva várta a vevőket, csakúgy, mint márkás italok, édességek is. A kissé fapados (fa raklapos) megoldás azonban nem feltétlenül zavarta a vásárlóközönséget, pedig sok esetben nehéz volt megtalálni az árcédulát, és előfordult, hogy nem volt egyértelmű a termék fölé kilógatott kiírás sem. Érdemes figyelni például a röviditalokhoz adott ajándékpoharakra, sokszor csak egy van benne, pedig kettőnek tűnik.

A vásárlók körében kimondottan népszerű volt a 175 Ft/kg-os kristálycukor, mondhatnánk, hogy vitték, mint a cukrot. Hasonlóképpen az olcsó tejet, tojást is sok kosárban megtaláltuk. A háziasszonyok pedig lelkesen válogattak az akciós karácsonyi abroszkínálatból, többen szinte rávetették magukat a textilhalmokra.

Külön érdekes, hogy a borok közül a legfeltűnőbben a műanyag flakonos "Borivó" és "Cimbalmos" márkanevű termékeket hirdették. Kiemelt részt kaptak viszont az aszúk és a szamorodnik, és meg kell hagyni, a vásárlók bőszen válogattak is a karácsonykor oly népszerű tokaji nedűk között.

13 óra 3 perckor pedig nem mindennapi izgalmakban volt részünk. Gyakorlatilag szemünk láttára esett szét az élő pontyok tárolására használt akvárium az áruházban. A pult előtt álló vásárlók lába vizes lett, a rendet takarítógépekkel és felmosókkal próbálták helyreállítani. A víz több tíz négyzetméteren terült szét a vevőtérben, és befolyt a hűtők alá is, ahol elektromos vezetékek húzódnak, elosztók és hosszabbítók sorakoztak. Izgalmas jelenet volt, pláne úgy, hogy a vásárlók még hosszú percekig a hatalmas tócsán keresztül próbálták megközelíteni a halaspultot (ahol egyébként egy kiló élő ponty 699 forintba került).
Riadalom! Elöntötte a víz az óbudai Auchant!

Így aztán vitán felül rendkívüli élményekkel távoztunk az óbudai Auchanból, ahol -szigorúan szubjektív értékelésünk alapján- a magyar hipermarketek közül a legcsinosabb pénztárosok dolgoznak.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19