13 °C Budapest

Legyűri versenytársait az Auchan

2009. október 27. 16:58

Erősen bekeményített az Auchan a globális piacon, különösen Kínában, Oroszországban terjeszkedik a versenytársainál gyorsabban, kihívás elé állítva őket.

Az elmúlt évtizedben igen intenzív terjeszkedésbe kezdett a francia hipermarket-óriás a keleti piacokon, főleg Kínában, Oroszországban és Kelet-Európában. Mára a világ 14. legnagyobb kiskereskedőjének számít, több mint 1200 üzletével és évi 59 milliárd dollárnyi forgalmával.

Ez persze még mindig soványnak tűnik a Wall-Mart évi 405 milliárdjához képest, de több szempontból mégis legyűri az Auchan a világelső versenytársat. Kínában például havonta átlagosan két új üzletet nyit, hogy az igen széles vásárlói tömeget biztosító középosztályt kiszolgálhassák. Jelenleg összesen 132 üzlettel rendelkezik, amely ugyan még elmarad a Wal-Mart 146 üzletszámától, de a terjeszkedés ütemét tekintve hamarosan behozhatja azt.

További előnye az Auchannak a távol-keleti piacon, hogy magasabbra pozícionálta magát versenytársainál, jobb minőséget képvisel, ami a szélesedő középosztály szempontjából nagy előnynek számít.

De Oroszországban is megelőzte a francia Carrefour-t a piacra lépésben, ahol 2002 óta már több mint 34 üzlettel rendelkezik, miközben a Wal-Mart illetve a Tesco egyáltalán nem vesz részt az orosz piacon.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Jövőbeli tervei között szerepel azonban az ukrán, illetve dubai piacra való betörés.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 29. csütörtök
Elemér
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem