0 °C Budapest

Legyűri versenytársait az Auchan

2009. október 27. 16:58

Erősen bekeményített az Auchan a globális piacon, különösen Kínában, Oroszországban terjeszkedik a versenytársainál gyorsabban, kihívás elé állítva őket.

Az elmúlt évtizedben igen intenzív terjeszkedésbe kezdett a francia hipermarket-óriás a keleti piacokon, főleg Kínában, Oroszországban és Kelet-Európában. Mára a világ 14. legnagyobb kiskereskedőjének számít, több mint 1200 üzletével és évi 59 milliárd dollárnyi forgalmával.

Ez persze még mindig soványnak tűnik a Wall-Mart évi 405 milliárdjához képest, de több szempontból mégis legyűri az Auchan a világelső versenytársat. Kínában például havonta átlagosan két új üzletet nyit, hogy az igen széles vásárlói tömeget biztosító középosztályt kiszolgálhassák. Jelenleg összesen 132 üzlettel rendelkezik, amely ugyan még elmarad a Wal-Mart 146 üzletszámától, de a terjeszkedés ütemét tekintve hamarosan behozhatja azt.

További előnye az Auchannak a távol-keleti piacon, hogy magasabbra pozícionálta magát versenytársainál, jobb minőséget képvisel, ami a szélesedő középosztály szempontjából nagy előnynek számít.

De Oroszországban is megelőzte a francia Carrefour-t a piacra lépésben, ahol 2002 óta már több mint 34 üzlettel rendelkezik, miközben a Wal-Mart illetve a Tesco egyáltalán nem vesz részt az orosz piacon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Jövőbeli tervei között szerepel azonban az ukrán, illetve dubai piacra való betörés.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?