8 °C Budapest

Elképesztő: elhagyta a sztár a félmilliárdos hegedűt!

2009. október 25. 10:03

Az emberi figyelmetlenség csodákra képes. Nem csak esernyőt, pénztárcát, vagy kesztyűt, hanem hihetetlen értékű dolgokat is képesek vagyunk a metróban, a buszon, vagy a taxi hátsó ülésén felejteni.

Mint ahogy arról nemrég beszámoltunk, elképesztő dolgokat adtak le a londoni tömegközlekedési vállalat "Talált tárgyak" irodájában. A legnépszerűbb természetesen az esernyő: évente átlagosan mintegy 7 ezer keresi gazdáját. Az ügyfélszolgálat idén ünnepli megalakulásának 75. évfordulóját, ennek apropójából hozták nyilvánosságra a legizgalmasabb eseteket.
Koporsó, urna, fűnyíró: elképesztő, mit felejtünk a buszon

Most pedig azt is megmutatjuk, mik voltak a legértékesebb dolgok, amiket valaha a tömegközlekedési eszközökön (illetve taxikban) felejtettek:

 

Fotó: /timesbusiness.typepad.com


Philippe Quint világhírű hegedűművész két éve az 1723-ban gyártott Stradivari hegedűjét hagyta egy New York-i taxi hátsó ülésén A hangszert, melynek értéke megközelíti a 600 millió forintot a becsületes taxisofőr- bizonyos Mohamed Khalil- visszaadta jogos tulajdonosának. Jutalma sem maradt el: egy rögtönzött koncertet kapott a hegedűvirtuóztól a JFK repülőtéren.

A második helyezett is egy hangszer, mégpedig egy cselló. A 450 millió forintos műremek -szintén Stradivari- ugyancsak előkerült a taxiból, néhány órás idegtépő várakozás után. Hozzá hasonlóan a lista harmadik helyén szereplő hegedű is meglett, örült is neki a tulajdonosa, hiszen közel 180 millió forintot ér.

A negyedik helyezett azonban már nem sikertörténet: az 1689-ben készült hegedűt feledékeny gazdája Londonban, egy vonaton hagyta. Igazán kár érte, hiszen a hangszer - melyen még Paganini is játszott- 52 millió forintot ér. Soha nem került elő.

Edinburgh egyik vasútállomásán találtak az ott dolgozók tavaly nyáron egy szatyrot, benne 30 ezer fonttal (mai értékén számolva 8,7 millió forinttal). A környéken gyakran megfordulnak drogkereskedők, így a rendőrség lefoglalta a hatalmas köteg bankjegyet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

2006-ban egy londoni buszon két Rolex karórát találtak, és becsületesen le is adták őket a talált tárgyak ügyfélszolgálatán. A több, mint 7 millió forintot érő Rolexekért később jelentkezett jogos tulajdonosuk.

Tavaly júniusban komoly médiavisszhangot kapott, hogy egy minisztériumi alkalmazott titkos terrorista-aktákat felejtett egy londoni vonaton. Másnap szinte megismétlődött az eset: ismét tikos aktákat felejtettek egy metrókocsiban. Valahogy mindkét dokumentumköteg eljutott a brit médiához.

2008 őszén egy londoni hajléktalan 2 ezer font jutalmat kapott, mert megtalálta Sir Paul McCartney fejét. Az egykori Beatles-tag viaszbábuját korábban egy vonaton felejtették.

Egy Sri Lankai turista 2 ezer font (580 ezer forint) készpénzt felejtett egy táskában a londoni metróban tavaly nyáron. A pénzt és a család papírjait egy ismeretlen utas szolgáltatta vissza.

Szintén 2 ezer fontot ér az a plazma TV, amit egy londoni taxiban felejtettek néhány hónapja. A hatalmas képernyőjű készüléknek valószínűleg örökké nyoma veszett.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem