18 °C Budapest

Ezrek dolgoznak önkéntesen a Tescoban

2009. október 16. 10:32

Pénteken és szombaton bárki jótékonykodhat, aki a Tesco hipermarketekben vásárol, az Élelmezési Világnap alkalmából ugyanis országos élelmiszergyűjtést rendeznek. Az áruházakban a vásárlók által felajánlott tartós élelmiszereket a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkatársai juttatják el az azokat hasznosító intézményekhez, szervezetekhez.

Az Élelmezési Világnap alkalmából országos élelmiszergyűjtést rendeznek október 16-án és 17-én a Tesco hipermarketekben. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen szervezett akció keretében bárki rakhat át a vásárolt tartós élelmiszerekből az önkéntesek bevásárlókocsijába. Az Egyesület munkatársai az összegyűjtött adományokat közvetlenül eljuttatják az olyan intézményekhez és szervezetekhez, amelyeknél azokra a legnagyobb szükség van. Így például olyan, rászorulókkal foglalkozó intézményekhez kerülhetnek az élelmiszeradományok, mint árvaházak, családsegítő szolgálatok, anyaotthonok, alapítványi óvodák, stb.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO 1979-ben egy magyar határozati javaslat alapján döntött október 16. Élelmezési Világnappá nyilvánításáról. A világnap elsődleges célja, hogy mozgósítsa az ENSZ tagállamokat és a közvéleményt annak érdekében, hogy tegyenek az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslása érdekében.

A most megrendezésre kerülő országos akció lebonyolításában több mint ezer önkéntes vesz részt, akik két napon keresztül gyűjtik a tartós élelmiszereket a Tesco hipermarketekben.

A Tesco részt vesz az Élelmezési Világnapon megtartandó Adománykonvoj elnevezésű akcióban is. Egy kamionnyi áruval járul hozzá a kezdeményezéshez, melynek során az adományozó cégek által felajánlott árukat szállító kamionok a budaörsi virágpiacon gyülekeznek, majd rendőri felvezetés mellett eljutnak a Vajdahunyad várához, a FAO központi rendezvényére. Ezt követően a Magyar Élelmiszerbank raktárában rakodják le az adományokat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Tesco-Global Áruházak Zrt. vállalati felelősségvállalási stratégiájának egyik fontos eleme, hogy felelős szomszédként segítse a környezetében élők életét. Éppen ezért vesz részt a cég egyéb helyi és országos törekvései mellett az élelmiszergyűjtési akcióban is.

"Idén immár másodszor veszünk részt az Élelmezési Világnap kapcsán rendezett akcióban. Bízunk benne, hogy az áruházaink révén az egész országban megszervezett akció segítségével nagyon sok szegény sorban élő embernek tudjuk könnyebbé tenni az életét. Arra biztatok mindenkit, aki megengedheti magának, hogy vegyen egy kiló cukorral, liszttel vagy egy liter olajjal többet, és adja le ezeket önkénteseinknél", mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?