11 °C Budapest

Címke: magyar élelmiszerbank egyesület (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. március 11. 17:17

Tömeges boltbezárás jöhet Magyarországon - heti összefoglaló

Nem nevezhetjük pozitívnak a kiskereskedelmi szektor kilátásait a következő hónapokra. Bár Magyarországon minden tizedik cég kiskereskedelemmel foglalkozik, egyre több bolt dönt a bezárás mellett, például a növekvő fogyasztói árak és a csökkenő kereslet miatt. Íme a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei 2012. 10. hetében.

Pénzcentrum | 2012. március 5. 05:23

Milliárdok a kukában: így pazarolja az ételt Magyarország

Évente 2 milllió (!) tonna élelmiszer kerül a szemétbe,miközben a felmérések szerint 2,5 millió ember nem megfelelően táplálkozik Magyarországon. A szomorú ellentmondás feloldásáért mi magunk is sokat tehetünk, ha odafigyelünk az Élelmiszerbank Egyesület tanácsaira.

MTI | 2010. április 19. 15:17

100 tonna élelmiszert osztanak szét, 10 ezer családnak

Ebben az évben az élelmiszerlavina program - a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta magyar érdekeltségeinek közös kezdeményezése - egy önkormányzati pályázattal is kibővült - közölte a Magyar Élelmiszerbank Egyesület az MTI-vel.

Pénzcentrum | 2009. október 16. 10:32

Ezrek dolgoznak önkéntesen a Tescoban

Pénteken és szombaton bárki jótékonykodhat, aki a Tesco hipermarketekben vásárol, az Élelmezési Világnap alkalmából ugyanis országos élelmiszergyűjtést rendeznek. Az áruházakban a vásárlók által felajánlott tartós élelmiszereket a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkatársai juttatják el az azokat hasznosító intézményekhez, szervezetekhez.

Pénzcentrum | 2009. augusztus 6. 11:32

A Tesco vállalja a felelősséget!

A Tesco is felkerült arra a listára, amely a legátláthatóbb módon működő hazai vállalatokat gyűjtötte össze. Az áruházlánc a 12. helyet foglalja el a CSR 24/7 elnevezésű kutatás eredményeként született rangsorban, s ezzel első a kereskedelmi láncok között. A felmérés azt vizsgálta, az egyes vállalatok mennyit mutatnak meg a közvéleménynek abból, amit a természeti és társadalmi környezetük érdekében tesznek.