15 °C Budapest

Blokkolhatnák az internetezők hozzáférését a weboldalakhoz

Pénzcentrum
2009. október 15. 10:02

Az előttünk álló 5-6 évben gyökeresen átalakulhatnak az online médiapiaci üzleti modellek - mondta Mihók Attila, a Ringier Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója a 10. Internet Hungary konferencián. A cégvezető egy olyan lehetséges modellt vázolt fel, amelyben a legnagyobb tartalomszolgáltatók az ügyfelek száma alapján részesedést kérnek a távközlési társaságok internetbevételeiből - írja a Napi.

A modellben a tartalomszolgáltatók blokkolhatnák az internetezők hozzáférését weboldalaikhoz a bevételmegosztástól elzárkózók hálózatából. Az új bevételekre azért van szükség, mert a hagyományos források néhány éven belül már a nyomtatott és online kiadványok előállítási költségeit sem fogják teljes mértékben fedezni.

A Nemzeti Digitális Közmű (NDK) a szélessávú lefedettségi térkép fehér foltjainak eltüntetését tűzte ki maga elé. A kiépítés első fázisában 45 milliárd forintból 850 településen teremtheti meg a hozzáférés lehetőségét a következő 2 évben - mondta Debreceni Győző info-kommunikációért felelős kormánybiztos. Jelenleg 1100-1200 olyan település van, ahol nem érhető el szélessávú optikai hálózat, további 1100 településen pedig csak egyetlen szolgáltató hálózata áll rendelkezésre.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05