Csak egy dolgot sajnál az internet atyja: mi lehet az?

2009. október 14. 12:02

Sir Tim Berners-Lee a világháló kifejlesztője elismerte: hiba volt a "//" jeleket betennie a webcímekbe.

Sir Tim Berners-Lee, KBE, a világháló (World Wide Web) pontosabban a HTML, a HTTP és több hasonló protokoll kifejlesztője. Jelenleg a World Wide Web Consortium vezetője, azé a cégé, mely az internet további fejlődését irányítja.

 

Fotó: 31415926535.net


Berners-Lee a napokban a New York Times-nak adott interjújában elismerte: fölösleges volt a "//" jel használata a webcímekben. A kilencvenes évek elején -amikor a világháló megszületett- ez még egy gyakran használt programozási karakter volt, mára azonban gyakorlatilag funkcióját vesztette.

A felhasználóknak még néhány éve is be kellett gépelni a honlap neve előtt a http:// karaktereket, mára azonban ez automatikusan megjelenik.

Sir Tim Berners-Lee azért is sajnálja ezt a döntését, mert a "//" jelek nyomtatott vagy kézírásos formában történő leírásához hatalmas mennyiségű papírt -és ezzel együtt fát- kellett elhasználni. Ráadásul a világ rengeteg munkaórát spórolhatott volna meg, ha a dolgozóknak nem kellett volna beírniuk a perjeleket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az első weblap, amelyet Berners-Lee készített 1991. augusztus 6-án került ki, és arról szólt, hogy mi az a világháló, hogyan használhatóak a böngészők, és hogyan lehet webszervert létrehozni.

(Forrás: nytimes.com/wikipédia)

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm