3 °C Budapest

Csak egy dolgot sajnál az internet atyja: mi lehet az?

2009. október 14. 12:02

Sir Tim Berners-Lee a világháló kifejlesztője elismerte: hiba volt a "//" jeleket betennie a webcímekbe.

Sir Tim Berners-Lee, KBE, a világháló (World Wide Web) pontosabban a HTML, a HTTP és több hasonló protokoll kifejlesztője. Jelenleg a World Wide Web Consortium vezetője, azé a cégé, mely az internet további fejlődését irányítja.

 

Fotó: 31415926535.net


Berners-Lee a napokban a New York Times-nak adott interjújában elismerte: fölösleges volt a "//" jel használata a webcímekben. A kilencvenes évek elején -amikor a világháló megszületett- ez még egy gyakran használt programozási karakter volt, mára azonban gyakorlatilag funkcióját vesztette.

A felhasználóknak még néhány éve is be kellett gépelni a honlap neve előtt a http:// karaktereket, mára azonban ez automatikusan megjelenik.

Sir Tim Berners-Lee azért is sajnálja ezt a döntését, mert a "//" jelek nyomtatott vagy kézírásos formában történő leírásához hatalmas mennyiségű papírt -és ezzel együtt fát- kellett elhasználni. Ráadásul a világ rengeteg munkaórát spórolhatott volna meg, ha a dolgozóknak nem kellett volna beírniuk a perjeleket.

Az első weblap, amelyet Berners-Lee készített 1991. augusztus 6-án került ki, és arról szólt, hogy mi az a világháló, hogyan használhatóak a böngészők, és hogyan lehet webszervert létrehozni.

(Forrás: nytimes.com/wikipédia)

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?