21 °C Budapest

A TV2-nek a nulla-négyekkel is megéri a BL?

Pénzcentrum
2009. október 6. 08:47

A BL szériában vitézkedő Debrecen mérkőzései új hirdetőket és magasabb nézettséget hoztak a TV2-nek. A Lyon elleni összecsapás közvetítése 30 %-os közönségarányt mutatott, különösen a fiatalok és a férfiak csoportjában kedvezőek a ráták. A TV2 kereskedelmi igazgatója a Napinak elmondta, hogy a csatorna jó reklámfelület értékesítéssel büszkélkedik, a következő mérkőzésekre már szinte minden felületet eladtak.

Az igazgató szerint a BL egy prémium brand, melynek a megtérülését nehéz lenne csupán egy szezonra, vagy egy-egy összecsapásra lebontani. A meccsek közvetítésének értéke nem vethető össze a konkurens csatornán ezzel egy időben sugárzott olcsó filmekkel. A TV2 koncepciója, hogy a műsorral szélesítse a nézőréteget és olyan közönséget is behozzon, amely eddig nem kapcsolt a csatornára.

A kereskedelmi csatornák mindent elsöprő nézettsége már a múlté, egy-egy pontosan definiálható nézőcsoportra kell fókuszálni. Ennek köszönhetően a hirdető pontosabban célba tudja juttatni az üzeneteket, erre alapozva strukturálni lehet az egész heti műsortervet.

A keddi nap igazán férfias nap lett, átszerkesztve a nőket behozó Született feleségek-napot, jóllehet a széria átkerült péntekre és párnak a Szellemekkel suttogót kapta. Ezzel a péntek lett a nőké. A krimihétfő és a szerdai House-est maradt, utóbbi mellé került a Harper-sziget thriller, a csütörtök pedig a vígjátékok napja lett.

A kupamérkőzések közvetítésének elindítása új, eddig a TV2-n nem hirdető cégeket is vonzott, ilyen például a bwin, a Dreher, a Ford, az OMV vagy az Zwack-csoport Unicum márkája, amely az új spotját például a csatornán sugározta először. Ezek összessége együttesen járul hozzá a profitabilitáshoz.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem