Szép új világ: Twitteren "postázták" az ítéletet

2009. október 4. 16:00

Engedélyt adott egy angol bíróság arra, hogy a kedvezményezett Twitteren postázta ki a döntést az illetékeseknek.

Az ügy előzménye, hogy egy névtelen Twitter-felhasználó Donal Blaney, jobboldali politikus nevét felvéve küldözgetett a Twitteren posztokat. A politikus - aki egyébként Blaney's Blarney nevű oldalán maga is blogol - megelégelte a dolgot és bírósághoz fordult.

A bírósági ítélet kötelezte a névtelen felhasználót, hogy hozza nyilvánosságra kilétét és hagyjon fel a Blaney nevében történő posztolással. Blaney a bíróságtól engedélyt kapott arra is, hogy a Twitteren keresztül tegye közzé az ítéletet, mivel - megítélése szerint - így sokkal gyorsabban eredményre jut, mintha hagyományos módon próbálná meg felvenni a kapcsolatot a Twitter kaliforniai főhadiszállásával, hogy foglalkozzanak ők az üggyel.

Az Egyesült Királyság törvényei lehetővé teszik, hogy ne csak személyesen, hanem más egyéb módokon is ki lehessen kézbesíteni egy ítéletet, például faxon, vagy e-mailben - a Twittert azonban még soha nem használták még ilyen célra. Blaney azután döntött úgy, hogy a Twitterhez fordul, miután nemrégiben Ausztráliában a Facebookot használták egy bírósági döntés kikézbesítésére.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?