8 °C Budapest

Szép új világ: Twitteren "postázták" az ítéletet

2009. október 4. 16:00

Engedélyt adott egy angol bíróság arra, hogy a kedvezményezett Twitteren postázta ki a döntést az illetékeseknek.

Az ügy előzménye, hogy egy névtelen Twitter-felhasználó Donal Blaney, jobboldali politikus nevét felvéve küldözgetett a Twitteren posztokat. A politikus - aki egyébként Blaney's Blarney nevű oldalán maga is blogol - megelégelte a dolgot és bírósághoz fordult.

A bírósági ítélet kötelezte a névtelen felhasználót, hogy hozza nyilvánosságra kilétét és hagyjon fel a Blaney nevében történő posztolással. Blaney a bíróságtól engedélyt kapott arra is, hogy a Twitteren keresztül tegye közzé az ítéletet, mivel - megítélése szerint - így sokkal gyorsabban eredményre jut, mintha hagyományos módon próbálná meg felvenni a kapcsolatot a Twitter kaliforniai főhadiszállásával, hogy foglalkozzanak ők az üggyel.

Az Egyesült Királyság törvényei lehetővé teszik, hogy ne csak személyesen, hanem más egyéb módokon is ki lehessen kézbesíteni egy ítéletet, például faxon, vagy e-mailben - a Twittert azonban még soha nem használták még ilyen célra. Blaney azután döntött úgy, hogy a Twitterhez fordul, miután nemrégiben Ausztráliában a Facebookot használták egy bírósági döntés kikézbesítésére.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem