20 °C Budapest

Hol lógsz az interneten? Kiderül milyen gazdag vagy!

Pénzcentrum
2009. szeptember 29. 17:31

A Facebook és a Twitter felhasználói jó eséllyel módosabbak, mint a MySpace tagjai - derül ki egy friss felmérésből. Ezen felül valószínűbb, hogy városban laknak.

A Nielsen felmérése szerint az utóbbi egy év során az Egyesült Államok lakosságának fele látogatott meg valamilyen közösségi oldalt, a számuk pedig folyamatosan nő. A kutatás a hét lagnagyobb közösségi oldalra fókuszált.

A felhasználói adatokból készült statisztikák szerint azok, akik kereseti szempontból a lakosság felső harmadába tartozik, 25 százalékkal nagyobb eséllyel használja a Facebookot, mint az, aki az alsó 33 százalékos szegmensbe. Az állítás visszafelé is igaz, az alsó egyharmad 37 százalékkal valószínűben használja a MySpace-t, mint a felső harmad.

Ahogy azt korábbi felmérések már kimutatták, a közösségi oldalakra bejelentkező új felhasználók egyre idősebbek és idősebbek. A Facebook és a Twitter közép- és felsőiskolába járó tagjainak száma például az utóbbi fél évben már csökkent az Egyesült Államokban, ugyanakkor robbanásszerűen nő az 55 évesnél idősebb felhasználók száma.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07