Lebutítják a Facebook-ot: gondolnak a fejlődőkre is

2009. szeptember 11. 14:45

A világ legnagyobb közösségi siteja, a Facebook úgy döntött, azok számára is elérhetővé, illetve használhatóvá teszi az oldalt, akik csak lassú internetkapcsolattal rendelkeznek.

A Facebook Lite egyszerűbb, és gyorsabb lesz, ugyanis jóval kevesebb alkalmazást tesz lehetővé, mint a főoldal. Eredetileg a fejlődő országok felhasználóit szerették volna a "lebutított" verzióval támogatni, ahol a sávszélesség nem teszi lehetővé a főoldal használatát. Egyelőre azonban csak Indiában és az Egyesült Államokban érhető el a Facebook Lite.

Az oldal regisztrált használóinak száma már meghaladja a 250 milliót, 70 százalékuk pedig USA-n kívüli. Délkelet-Ázsiában és Európában, ahol a szélessáv viszonylag elterjedt, meglehetősen gyorsan nő a tagok száma

A Lite verzión csak az üzenőfalra lehet majd írni, fotókat és videókat lehet megosztani, eseményeket lehet bejegyezni, és mások profilját lehet megtekinteni, azonban egyéb alkalmazások, vagy speciális boxok nincsenek az oldalon.

A fejlesztők szerint azonban nem csak a fejlődő országok regisztrált felhasználóit érdekelheti az új oldal, hanem azokat is, akik a fent említett szolgáltatásokon kívül mást nem használnak, hiszen számukra a mostani verzió feleslegesen bonyolult, és lassú lehet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az egyszerű oldal jóval gyorsabban tölt be, és jóval áttekinthetőbb is, ahol garantáltan nem kapunk senkitől különféle rajongói klubokba, vagy kvízekre meghívót. Egyesek szerint a Lite verzió igen hasonló a Twitterhez, és egyszerűsége miatt még versenytársat is jelenthet számára.

Hogy a leegyszerűsített oldal mikor lesz elérhető a többi országban is, még nem lehet tudni, először le kell fordítaniuk az angolon kívül egyéb nyelvekre is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm