13 °C Budapest

Lebutítják a Facebook-ot: gondolnak a fejlődőkre is

2009. szeptember 11. 14:45

A világ legnagyobb közösségi siteja, a Facebook úgy döntött, azok számára is elérhetővé, illetve használhatóvá teszi az oldalt, akik csak lassú internetkapcsolattal rendelkeznek.

A Facebook Lite egyszerűbb, és gyorsabb lesz, ugyanis jóval kevesebb alkalmazást tesz lehetővé, mint a főoldal. Eredetileg a fejlődő országok felhasználóit szerették volna a "lebutított" verzióval támogatni, ahol a sávszélesség nem teszi lehetővé a főoldal használatát. Egyelőre azonban csak Indiában és az Egyesült Államokban érhető el a Facebook Lite.

Az oldal regisztrált használóinak száma már meghaladja a 250 milliót, 70 százalékuk pedig USA-n kívüli. Délkelet-Ázsiában és Európában, ahol a szélessáv viszonylag elterjedt, meglehetősen gyorsan nő a tagok száma

A Lite verzión csak az üzenőfalra lehet majd írni, fotókat és videókat lehet megosztani, eseményeket lehet bejegyezni, és mások profilját lehet megtekinteni, azonban egyéb alkalmazások, vagy speciális boxok nincsenek az oldalon.

A fejlesztők szerint azonban nem csak a fejlődő országok regisztrált felhasználóit érdekelheti az új oldal, hanem azokat is, akik a fent említett szolgáltatásokon kívül mást nem használnak, hiszen számukra a mostani verzió feleslegesen bonyolult, és lassú lehet.

Az egyszerű oldal jóval gyorsabban tölt be, és jóval áttekinthetőbb is, ahol garantáltan nem kapunk senkitől különféle rajongói klubokba, vagy kvízekre meghívót. Egyesek szerint a Lite verzió igen hasonló a Twitterhez, és egyszerűsége miatt még versenytársat is jelenthet számára.

Hogy a leegyszerűsített oldal mikor lesz elérhető a többi országban is, még nem lehet tudni, először le kell fordítaniuk az angolon kívül egyéb nyelvekre is.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina
38. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A siketek világnapja
Szeptember 26.
Tengerészeti világnap
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Szeptember 26.
A fehér kendő napja
Szeptember 26.
A szív világnapja
Szeptember 26.
A Szentírás vasárnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 25. 19:29