Lebutítják a Facebook-ot: gondolnak a fejlődőkre is

2009. szeptember 11. 14:45

A világ legnagyobb közösségi siteja, a Facebook úgy döntött, azok számára is elérhetővé, illetve használhatóvá teszi az oldalt, akik csak lassú internetkapcsolattal rendelkeznek.

A Facebook Lite egyszerűbb, és gyorsabb lesz, ugyanis jóval kevesebb alkalmazást tesz lehetővé, mint a főoldal. Eredetileg a fejlődő országok felhasználóit szerették volna a "lebutított" verzióval támogatni, ahol a sávszélesség nem teszi lehetővé a főoldal használatát. Egyelőre azonban csak Indiában és az Egyesült Államokban érhető el a Facebook Lite.

Az oldal regisztrált használóinak száma már meghaladja a 250 milliót, 70 százalékuk pedig USA-n kívüli. Délkelet-Ázsiában és Európában, ahol a szélessáv viszonylag elterjedt, meglehetősen gyorsan nő a tagok száma

A Lite verzión csak az üzenőfalra lehet majd írni, fotókat és videókat lehet megosztani, eseményeket lehet bejegyezni, és mások profilját lehet megtekinteni, azonban egyéb alkalmazások, vagy speciális boxok nincsenek az oldalon.

A fejlesztők szerint azonban nem csak a fejlődő országok regisztrált felhasználóit érdekelheti az új oldal, hanem azokat is, akik a fent említett szolgáltatásokon kívül mást nem használnak, hiszen számukra a mostani verzió feleslegesen bonyolult, és lassú lehet.

Az egyszerű oldal jóval gyorsabban tölt be, és jóval áttekinthetőbb is, ahol garantáltan nem kapunk senkitől különféle rajongói klubokba, vagy kvízekre meghívót. Egyesek szerint a Lite verzió igen hasonló a Twitterhez, és egyszerűsége miatt még versenytársat is jelenthet számára.

Hogy a leegyszerűsített oldal mikor lesz elérhető a többi országban is, még nem lehet tudni, először le kell fordítaniuk az angolon kívül egyéb nyelvekre is.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?