9 °C Budapest

A vécéről is internetezni fogunk: ez a jövő!

Pénzcentrum
2009. szeptember 3. 12:32

Aki naphosszat az irodában ül, előbb-utóbb beleesik a hálózat csapdájába. Iwiw, Facebook, Twitter, érdekes linkek, blog, chat és máris elröpült a napi munkaidő. Munkavégzés nélkül, persze.

A közösségi média és a mobil készülékek egymásra találása azonban teljesen újradefiniálhatja az internetezési szokásokat: a napszakokhoz kötött aktivitás korlátai kitolódnak, vagyis az aktív felhasználók akár egész nap aktívak tudnak lenni, bármerre is járjanak, bármit is csináljanak. Szó szerint akár a vécéről is tud majd bárki mondjuk kommenteket küldeni a Facebookra.

Egy nemrég készült felmérés szerint az amerikai 16-35 éves korosztály 30 százaléka használta már a telefonját a Facebook vagy a Twitter elérésére - vagyis a fiatalabbak már el is kezdték az eddigi internetezési szokásaikat mobiltelefonra átkonvertálni. A "betegség" pedig könnyen fertőző lehet, hiszen világszerte négymilliárd mobiltelefon van működésben, a napi sokszori használat miatt pedig a felhasználók könnyebben esnek bele az internetezés csapdájába.

Az új őrület azonban komoly veszélyeket is jelent a fejlesztők számára. Egyrészt hiába az őrült hálózati kapacitásfejlesztés, sokmilliárd internetező mobilos hamar fennakadásokat okozhat a mobilhálózatokban - pont úgy, ahogy annak idején az internet bedugulását jósolták a vészmadarak. Másrészt a felhasználók a kedvenc alkalmazásaikat abban a formában szeretnék használni a mobiljukon is, ahogy az interneten, márpedig a készülékek memóriája, kijelzője, valamint az adatforgalom korántsem teszi ezt lehetővé. Amíg a technológia olyan szintre nem ér, hogy a levegőben is korlátlan mennyiségű adat düböröghessen, a készülékek pedig képesek legyenek fogadni és megjeleníteni azt, addig maradnak az öszvér megoldások, például a képek adatok tömörítése, mobilkészülékre való optimalizálása. A jövő azonban akkor is itt kopogtat az ablakon.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 17. 16:56
Az új lakásfelújítási támogatás jóval többek számára elérhető, mint a korábbi otthonfelújítási progr...
MEDIA1  |  2024. április 17. 15:09
Korábban bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor köreiből származó pénzekből érkezett néhány évvel ezelőt...
Kiszámoló  |  2024. április 17. 11:05
Írtam négy éve a szépreményű Four Generations Property "cégről", ami azóta már több néven újra és új...
Holdblog  |  2024. április 17. 08:21
Egyelőre nem utal válsághelyzetre a GDP 73 százalékára duzzadt költségvetési hiány, de a további ela...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm