Figyelem! Jövő héten spórolhatunk az igazi sztárokkal!

2009. szeptember 7. 17:32

Idén szeptember 17-20. között 41 város 98 mozija várja tárt kapukkal mindazokat, akik úgy gondolják, a mozi a nehéz időket is megédesíti. A Moziünnep négy napja alatt több mint 200 filmet láthatnak az érdeklődők. Idén is számos premier előtti alkotás és magyar film pereg majd, az ünnepi jegyár pedig most is rendkívül kedvező lesz, maximum 550 forint.

A tavaly megkezdett hagyományt folytatva, idén is az iskola megkezdése után, szeptemberben jön el az a négy nap, amikor is országszerte kedvezményes, ünnepi jegyáron - maximum 550 forintért - lehet majd mozizni. AMoziünnep alatt a nézők olyan nagy nyári filmeket pótolhatnak majd be, mint a Jégkorszak 3. - A dínók hajnala, a Harry Potter és a Félvér Herceg, a Görögbe fogadva, a G-Force - Rágcsávók, a Két szerető című romantikus dráma, mely Joaquin Phoenix utolsó mozifilmes szereplése, vagy Tarentino új filmje, a Becstelen brigantyk, Brad Pittel a főszerepben. Idén olyan filmek is visszakerülnek a vászonra, mint a Gettó milliomos, a Mamma Mia, a Valami Amerika 2., a Made in Hungaria, a Star Trek vagy A felolvasó.

Szeptember 17-20. között premier előtt fut majd Pedro Almadóvar legújabb filmje, a Megtört ölelések, Penélope Cruz főszereplésével, Keanu Reeves-szel, Winona Ryderrel, Julianne Moore-ral és Monica Belluccival a Pippa Lee négy élete című lélektani dráma, a Családban marad című izlandi film, de olyan produkciókat is megtekinthet majd a közönség, mint A csúf igazság csábító vígjáték, vagy a romantikus orosz dráma, az Admirális.

Fotó: moziunnep.hu


A Moziünnep idén is több magyar filmet mutat be. A közönség megnézheti Tóth Barnabás alkotását, a Rózsaszín sajtot, illetve a hivatalos premier előtt kerül a mozikba Pater Sparrow filmje, a Stanislaw Lem egyik novellája alapján készült 1, illetve a Tréfa, amiért az idei Szemlén Gárdos Péter megkapta a Legjobb Rendező Díját. Természetesen a vetítések mellett idén is lesznek közönségtalálkozók, "Felkonf"-ok és sztár-jegyszedők és számos egyéb meglepetés színesíti majd a programot: szeptember 17-én, csütörtökön 17 órakor a Moziünnep egyik nagykövete, Szujó Zoltán és LL Junior gazdagítja a jegyszedők sorát a Cinema City Aréna moziban, ugyanott 19 órakor Peller Mariann és Csonka András, mint a főszereplő tengerimalacok szinkronhagjai ajánlják a nézők figyelmébe a G-Force - Rágcsávók című filmet. Pénteken 18 órától Szombathelyen az Agora-Savaria Filmszínházban a vetítéseken túl versekkel, dalokkal, kézműves foglalkozással és Lazáry Quartett-koncerttel várják a Moziünnep vendégeit, szombaton egész nap élő kalandjáték lesz a Corvin moziban az új Harry Potter film kapcsán, míg a másik nagykövet, Cseh László este 19 órakor áll munkába, mint jegyszedő a Cinema City Aréna moziban. Vasárnap a Művész moziban Pater Sparrow Egy című filmje után 19.30-kor a közönség találkozhat az alkotókkal, hogy csak néhányat említsünk a sok ünnepi program közül.

A Moziünnepen az elmúlt három évben összesen közel 1.4 millió jegy kelt el. Évente ebben a négy napban a mozik látogatottsága hozzávetőlegesen háromszorosa egy szokásos, teljes heti nézőszámnak. A filmek sokat segítenek abban, hogy elfeledjük a hétköznapok nehézségeit, úgyhogy szórakozzunk okosan, és adjuk át magunkat a mozi utánozhatatlan hangulatának!

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem