16 °C Budapest

Nemsokára fizethetsz a Youtube-videókért!

2009. szeptember 3. 11:32

A világ legnagyobb videómegosztó oldala a - sok munkáltató által ostorozott - Youtube több nagy filmstúdióval is megbeszéléseket folytat arról, hogy a filmjeiket díj ellenében az oldalon keresztül lehessen "kikölcsönözni".

A megoldás maga nem jelent újdonságot, hiszen számtalan oldal kínál már díj ellenében mozifilmeket, a Youtube történetében azonban ez lenne az első eset, hogy a nézőknek fizetnie kelljen a tartalomért. A Google birtokában lévő Youtube tárgyalásokat folytat a Lions Gate Entertainmenttel, a Sonyval és a Time Warnerrel - írta a CNN Money bennfentes forrásokra hivatkozva. A filmek ára nagyjából 3,99 dollár lesz, vagyis annyi, mint a konkurenciánál: az Apple iTunesnál és az Amazonnál.

A Youtube ingyenes videót elsősorban a felhasználók töltik fel, az oldal reklámokból igyekszik fenntartani magát. Ám hiába a nagy napi látogatottság, a hirdetők inkább a profi tartalmak mellé szeretik elhelyezni a reklámjaikat. A Hulu videóoldal például épp annak köszönheti relatív anyagi sikerét, hogy teljes hosszúságú filmjeivel és profi műsoraival sikeresen vonzotta be a nézőket és a hirdetőket egyaránt.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?