7 °C Budapest

Az IKEA sokkolta a világot! Román tiltakozás!

2009. augusztus 31. 16:58

Az IKEA munkatársai álmukban sem gondolták volna, hogy világraszóló botrányt robbantanak ki azzal, hogy megváltoztatják az évente megjelenő IKEA-katalógus betűtípusát.

Az IKEA 50 éve nem változtatott világhírű katalógusának betűtípusán. Augusztusban megjelent, 2010-es reklámkiadványában mégis megtette ezt: Futura betűkről Verdana-ra váltott. Meg is lett az eredménye...

 

Részlet a 2008-as katalógusból (Fotó: /i32.tinypic.com)


A lépést ugyanis óriási tiltakozások kísérik, szerte a világhálón. Egy román grafikus, Marius Ursache például tiltakozó aláírásokat gyűjt az interneten: "IKEA, szabadulj meg a Verdana-tól!" jelszóval. Eddig már 2700-an írták alá a petíciót.

Az IKEA azzal védekezik, hogy a Verdana sokkal alkalmasabb az online felületekhez, mint a Futura. Márpedig egyre többen lapoznak bele az online katalógusba.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Részlet a 2010-es katalógusból(Fotó: ikea.hu)


Egy, a Pénzcentrum által megkérdezett tördelő-designer szerint ha miden nyomtatott kiadványban web-biztos betűtípust használnának, az unalmassá és egysíkúvá tenné a nyomtatott kiadványokat. A web és a nyomtatott média egyébként sem vehető egy kalap alá, két teljesen külön kinézetet és szabályokat kívánó médium.

Mint arról beszámoltunk, tavaly több mint 200 millió példányt nyomtattak a vaskos reklámfüzetből, 52 különböző kiadásban, 27 nyelven jelent meg.  Itt a legújabb IKEA-katalógus! Kattints!

A magyar kiadványt is évente postázzák az áruházak környezetében: Budapesten és vonzáskörzetében 1.100.000 példányban terjesztik.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem