18 °C Budapest

Tagad a Tesco: nem ők takarták le a leszbikust - videó

2009. augusztus 17. 10:32

Újabb áruházi botrány van kialakulóban Nagy-Britanniában. A legnagyobb brit üzletláncok ugyanis cenzúrázták egy DVD borítóját.

A legnagyobb brit áruházláncok, többek között a Tesco, a Sainsbury's, és az Asda is cenzúrázták egy nemrég megjelent film DVD kiadásának borítóját.

A régi és az új borító (Fotó: guardian.co.uk)

A "Lesbian Vampire Killers", azaz "Leszbikus vámpír-gyilkosok" című horror-vígjáték borítóján egy matricával letakartatták a "leszbikus" szót.

A DVD kiadója szerint egyértelműen az üzletláncok kérésére változtattak a borítón. A matricán az szerepel, hogy "Figyelem, szexuális utalást tartalmazó borító". A film készítői humorosan reagáltak a kérésre. Ők a címlapfotón szereplő női dekoltázst takarták le a következő felirattal: "Figyelem! Rendkívül dekoratív vérszívó csinibabákat tartalmaz!".

A Tesco egyik szóvivője elismerte, hogy a többi áruházlánccal egyeztetve kérték a forgalmazótól a cenzúrát. Mint mondta, a hipermarketek a családi vásárlások színterei, ezért ragaszkodtak a borító megváltoztatásához. Azt ugyanakkor cáfolta, hogy ők kérték volna a "leszbikus" szó letakarását.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egyelőre még nem tudni, hogy a brit homoszexuális-érdekvédelmi szervezetek terveznek-e valamilyen lépést az ügyben, de nem kizárt, hogy komolyabb tiltakozások is lesznek. A film egyébként vígjátéknak számít, és nincsenek benne pornográf részek: az általában rendkívül szigorú brit médiahatóság is "csak" 15 éven aluliak számára nem ajánlja a megtekintését. 

Nem ez az első eset, hogy az üzletláncok cenzúrát eszközölnek egy termékkel szemben. Mint arról nemrég beszámoltunk, a brit áruházaknál az egyik walesi rock-zenekar legújabb albumának borítóján található kép verte ki a biztosítékot. A hipermarket csak egy külön tokban árusítják a CD-t, mivel szerintük a kép zavarhatja a vásárlóikat. Bizarr! A Tescóban letakarták a véres arcú lányt - képpel

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?