21 °C Budapest

Tagad a Tesco: nem ők takarták le a leszbikust - videó

2009. augusztus 17. 10:32

Újabb áruházi botrány van kialakulóban Nagy-Britanniában. A legnagyobb brit üzletláncok ugyanis cenzúrázták egy DVD borítóját.

A legnagyobb brit áruházláncok, többek között a Tesco, a Sainsbury's, és az Asda is cenzúrázták egy nemrég megjelent film DVD kiadásának borítóját.

A régi és az új borító (Fotó: guardian.co.uk)

A "Lesbian Vampire Killers", azaz "Leszbikus vámpír-gyilkosok" című horror-vígjáték borítóján egy matricával letakartatták a "leszbikus" szót.

A DVD kiadója szerint egyértelműen az üzletláncok kérésére változtattak a borítón. A matricán az szerepel, hogy "Figyelem, szexuális utalást tartalmazó borító". A film készítői humorosan reagáltak a kérésre. Ők a címlapfotón szereplő női dekoltázst takarták le a következő felirattal: "Figyelem! Rendkívül dekoratív vérszívó csinibabákat tartalmaz!".

A Tesco egyik szóvivője elismerte, hogy a többi áruházlánccal egyeztetve kérték a forgalmazótól a cenzúrát. Mint mondta, a hipermarketek a családi vásárlások színterei, ezért ragaszkodtak a borító megváltoztatásához. Azt ugyanakkor cáfolta, hogy ők kérték volna a "leszbikus" szó letakarását.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egyelőre még nem tudni, hogy a brit homoszexuális-érdekvédelmi szervezetek terveznek-e valamilyen lépést az ügyben, de nem kizárt, hogy komolyabb tiltakozások is lesznek. A film egyébként vígjátéknak számít, és nincsenek benne pornográf részek: az általában rendkívül szigorú brit médiahatóság is "csak" 15 éven aluliak számára nem ajánlja a megtekintését. 

Nem ez az első eset, hogy az üzletláncok cenzúrát eszközölnek egy termékkel szemben. Mint arról nemrég beszámoltunk, a brit áruházaknál az egyik walesi rock-zenekar legújabb albumának borítóján található kép verte ki a biztosítékot. A hipermarket csak egy külön tokban árusítják a CD-t, mivel szerintük a kép zavarhatja a vásárlóikat. Bizarr! A Tescóban letakarták a véres arcú lányt - képpel

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem