19 °C Budapest

Tagad a Tesco: nem ők takarták le a leszbikust - videó

2009. augusztus 17. 10:32

Újabb áruházi botrány van kialakulóban Nagy-Britanniában. A legnagyobb brit üzletláncok ugyanis cenzúrázták egy DVD borítóját.

A legnagyobb brit áruházláncok, többek között a Tesco, a Sainsbury's, és az Asda is cenzúrázták egy nemrég megjelent film DVD kiadásának borítóját.

A régi és az új borító (Fotó: guardian.co.uk)

A "Lesbian Vampire Killers", azaz "Leszbikus vámpír-gyilkosok" című horror-vígjáték borítóján egy matricával letakartatták a "leszbikus" szót.

A DVD kiadója szerint egyértelműen az üzletláncok kérésére változtattak a borítón. A matricán az szerepel, hogy "Figyelem, szexuális utalást tartalmazó borító". A film készítői humorosan reagáltak a kérésre. Ők a címlapfotón szereplő női dekoltázst takarták le a következő felirattal: "Figyelem! Rendkívül dekoratív vérszívó csinibabákat tartalmaz!".

A Tesco egyik szóvivője elismerte, hogy a többi áruházlánccal egyeztetve kérték a forgalmazótól a cenzúrát. Mint mondta, a hipermarketek a családi vásárlások színterei, ezért ragaszkodtak a borító megváltoztatásához. Azt ugyanakkor cáfolta, hogy ők kérték volna a "leszbikus" szó letakarását.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egyelőre még nem tudni, hogy a brit homoszexuális-érdekvédelmi szervezetek terveznek-e valamilyen lépést az ügyben, de nem kizárt, hogy komolyabb tiltakozások is lesznek. A film egyébként vígjátéknak számít, és nincsenek benne pornográf részek: az általában rendkívül szigorú brit médiahatóság is "csak" 15 éven aluliak számára nem ajánlja a megtekintését. 

Nem ez az első eset, hogy az üzletláncok cenzúrát eszközölnek egy termékkel szemben. Mint arról nemrég beszámoltunk, a brit áruházaknál az egyik walesi rock-zenekar legújabb albumának borítóján található kép verte ki a biztosítékot. A hipermarket csak egy külön tokban árusítják a CD-t, mivel szerintük a kép zavarhatja a vásárlóikat. Bizarr! A Tescóban letakarták a véres arcú lányt - képpel

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55