5 °C Budapest

Címke: homoszexuális (16 cikk)

MTI | 2014. január 18. 16:03

Leszbikus fotók miatt támadják az IKEA-t

Egy leszbikus pár lakásának bemutatása miatt bírálják a pozsonyi Ikea lakberendezési áruházat szlovák keresztény aktivisták, akik az áruház bojkottjának lehetőségét is felvetik.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 3. 08:05

Így kaphatnak nyugdíjat a magyar szexmunkások

Magyarországon öt éve deklaráltan adóköteles tevékenység a szexmunka, amelyet csak egyéni vállalkozóként lehet legálisan végezni. Semmilyen kimutatás nem létezik arról, hogy a prostituáltak mennyi adót fizettek be, lévén, hogy azt sem lehet meghatározni, hányan dolgoznak legálisan. A járulékfizetésért cserébe egészségügyi ellátás és nyugdíj is járna. Az érintettek nagy részét azonban ez egyáltalán nem vonzza. Németországban napijeggyel próbálják meg növelni az utcalányoktól beszedett bevételt.

Pénzcentrum | 2011. július 4. 14:32

A hollywoodi szépség és a tőzsde

Michelle Williams hollywoodi színésznő 1980-ban a Montana béli kisvárosban Kalispellben látta meg a napvilágot. Édesanyja Carla háztartásbeli volt, édesapja Larry Williams pedig a világ egyik leghíresebb és egyben leghírhedtebb tőzsdei kereskedőjeként lett ismert.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 23. 18:02

Sörfesztivál melegeknek: zajlik a Gay Oktoberfest

A hétvégén nyílt meg a 199. Oktoberfest: a világ legnagyobb sörfesztiválján egy liter hűs nedű 8,6 euróba, azaz 2330 forintba kerül. A rendezők arra számítanak, hogy megdől a tavalyi 6 milliós látogatói rekord.

Pénzcentrum | 2009. július 6. 09:02

Oktatják az anyakönyvvezetőket: útmutató homoszexuális párokhoz

Július elsején lépett hatályba az a törvény, amely lehetővé teszi az azonos nemű párok számára bejegyzett élettársi kapcsolat létesítését, ezért útmutató készült az anyakönyvvezetőknek, hogy miként viszonyuljanak a meleg párokhoz.

Pénzcentrum | 2009. május 11. 12:02

82 milliót költ a kormány a melegbárok vizsgálatára

400 ezer dollárt, azaz 81,6 millió forintot költ az amerikai kormány arra, hogy kutatói argentin szórakozóhelyeket tanulmányozzanak. Azt szeretnék megtudni, hogy a melegek miért vállalnak kockázatosabb szexuális kapcsolatokat, ha sok alkoholt fogyasztanak.

Pénzcentrum | 2009. április 27. 10:00

Homoszexuális a miniszterelnök, de a választók bíznak benne

A szombati választások eredményeképp egy nyíltan homoszexuális miniszterelnök veszi át a kormány irányítását Izlandon. Johanna Sigurdardottir-nak nem lesz könnyű dolga: a szigetország gazdasága romokban hever.

Pénzcentrum | 2009. március 20. 12:00

A homoszexuálisok szegényebbek, mint gondolnánk

Egy nemrég készült felmérés szerint az átlagos homoszexuális és leszbikus párok kevésbé jómódúak, mint a heteroszexuális párkapcsolatban élők. Ráadásul a média által sugallt kép csak nehezíti a helyzetüket.

Magyar Hírlap | 2009. március 4. 08:30

Komoly parlamenti viták: kereszttűzben az élettársi kapcsolatok!

Ismét a parlament elé kerül a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló jogszabály, amelynek előző változatát az Alkotmánybíróság tavaly megsemmisítette. Ezúttal csak homoszexuálisokra vonatkozik a törvény, amelyről Répássy Róbert elmondta, hogy a Fidesz biztosan nem támogatja majd.