Auchan: újabb botrány! Komoly büntetésre számíthatnak

2009. augusztus 7. 16:58

Komoly büntetésre számíthat Oroszországban az Auchan. A francia tulajdonú üzletláncot azzal vádolják, több jogszabályt is megsértett, amikor saját márkás vodkát dobott piacra.

Az orosz hatóságok jelentős büntetéssel fenyegetik az Auchan hipermarket-láncot. A vád szerint az üzletlánc saját márkás vodkája nem felel meg az előírásoknak, ugyanis címkéje nem tartalmazza a szükséges egészségügyi tájékoztató feliratokat.

A Krepost márkájú Auchan-vodkát a "legjobb egyensúly ár és minőség között" szlogennel hirdetik, ami a hatóságok szerint okot adhat a fogyasztók megtévesztésére.

Az első tárgyalást augusztus 19-ére tűzték ki, de az Auchan szóvivője közölte: egyelőre még nem kaptak hivatalos értesítést az ügyről.

Az Auchan és az orosz hatóságok között meglehetősen feszült a viszony. Májusban a moszkvai hatóságok megtiltották az áruházláncnak az alkoholtartalmú italok forgalmazását. Akkor az orosz főváros illetékes hatóságai újfajta számviteli eljárásokat vezettek be az alkoholtermékekkel kapcsolatosan, az áruházlánc pedig -a rövid határidő miatt- nem tudott teljes mértékben megfelelni az új szabályoknak.

Korábban hónapokig nem engedtek kinyitni egy új áruházat - különféle hiányzó engedélyek miatt-, míg máskor azzal vádolták az Auchan-t, hogy nem teljesen legálisan jutott egy földterülethez.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?