Auchan: újabb botrány! Komoly büntetésre számíthatnak

2009. augusztus 7. 16:58

Komoly büntetésre számíthat Oroszországban az Auchan. A francia tulajdonú üzletláncot azzal vádolják, több jogszabályt is megsértett, amikor saját márkás vodkát dobott piacra.

Az orosz hatóságok jelentős büntetéssel fenyegetik az Auchan hipermarket-láncot. A vád szerint az üzletlánc saját márkás vodkája nem felel meg az előírásoknak, ugyanis címkéje nem tartalmazza a szükséges egészségügyi tájékoztató feliratokat.

A Krepost márkájú Auchan-vodkát a "legjobb egyensúly ár és minőség között" szlogennel hirdetik, ami a hatóságok szerint okot adhat a fogyasztók megtévesztésére.

Az első tárgyalást augusztus 19-ére tűzték ki, de az Auchan szóvivője közölte: egyelőre még nem kaptak hivatalos értesítést az ügyről.

Az Auchan és az orosz hatóságok között meglehetősen feszült a viszony. Májusban a moszkvai hatóságok megtiltották az áruházláncnak az alkoholtartalmú italok forgalmazását. Akkor az orosz főváros illetékes hatóságai újfajta számviteli eljárásokat vezettek be az alkoholtermékekkel kapcsolatosan, az áruházlánc pedig -a rövid határidő miatt- nem tudott teljes mértékben megfelelni az új szabályoknak.

Korábban hónapokig nem engedtek kinyitni egy új áruházat - különféle hiányzó engedélyek miatt-, míg máskor azzal vádolták az Auchan-t, hogy nem teljesen legálisan jutott egy földterülethez.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?