16 °C Budapest

Brutális: 4 millió dollár értékű hamisítványt fogtak

2009. augusztus 17. 11:32

A CBP sajtóközleménye szerint nagy mennyiségű hamis ruházati terméket foglaltak le a szervezet munkatársai Los Angeles - Long Beach kikötőjében. A Kínából érkezett hamisítványok becsült kereskedelmi értéke 3,9 millió dollár -írja a hamisitasellen.hu. 


Az Egyesült Államok Vám- és Határőrségének (U.S. Customs and Border Protection, CBP) munkatársai nagy mennyiségű hamis ruhaneműt foglaltak le egy Kínából az amerikai Los Angeles - Long Beach kikötőbe érkező konténerhajó szállítmányának ellenőrzése során.

A hajón szállított több mint 1200 női ruházati termékeket tartalmazó kartondoboz tartalmának átvizsgálása során közel 300 csomagnyi hamis farmernadrágra bukkantak. A hatóság közleménye szerint a hamis True Religion, illetve Rock & Republic márkajelzéssel ellátott nadrágok becsült kereskedelmi értéke mintegy 3,9 millió dollár.

Kevin W. Weeks, a CBP Los Angeles-i munkatársa a közleményben a hatósági szervezet hamisítványok kiszűrésére irányuló elkötelezettségét hangsúlyozta. Mint mondta, a tapasztalat azt mutatja, hogy hamisítás elleni küzdelmük eredményes, a fentihez hasonló akciókkal sikerül megakadályozniuk a visszaéléseket és megóvni a fogyasztókat attól, hogy a hamisítók kihasználják jóhiszeműségüket.

Az Egyesült Államok illetékes hatóságai a 2008-as pénzügyi évben több mint 270 millió dollár értékben foglaltak le hamis termékeket szerte az országban. A hamisított ruhaneműk tavaly az öt leggyakrabban lefoglalt hamis árucikkek között szerepeltek. Mintegy 25 millió dollár értékű hamis ruhaneműt foglaltak le, amely az összes elkobzott hamisítvány 9 százalékát tettek ki.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?