10 °C Budapest

Brutális: 4 millió dollár értékű hamisítványt fogtak

2009. augusztus 17. 11:32

A CBP sajtóközleménye szerint nagy mennyiségű hamis ruházati terméket foglaltak le a szervezet munkatársai Los Angeles - Long Beach kikötőjében. A Kínából érkezett hamisítványok becsült kereskedelmi értéke 3,9 millió dollár -írja a hamisitasellen.hu. 


Az Egyesült Államok Vám- és Határőrségének (U.S. Customs and Border Protection, CBP) munkatársai nagy mennyiségű hamis ruhaneműt foglaltak le egy Kínából az amerikai Los Angeles - Long Beach kikötőbe érkező konténerhajó szállítmányának ellenőrzése során.

A hajón szállított több mint 1200 női ruházati termékeket tartalmazó kartondoboz tartalmának átvizsgálása során közel 300 csomagnyi hamis farmernadrágra bukkantak. A hatóság közleménye szerint a hamis True Religion, illetve Rock & Republic márkajelzéssel ellátott nadrágok becsült kereskedelmi értéke mintegy 3,9 millió dollár.

Kevin W. Weeks, a CBP Los Angeles-i munkatársa a közleményben a hatósági szervezet hamisítványok kiszűrésére irányuló elkötelezettségét hangsúlyozta. Mint mondta, a tapasztalat azt mutatja, hogy hamisítás elleni küzdelmük eredményes, a fentihez hasonló akciókkal sikerül megakadályozniuk a visszaéléseket és megóvni a fogyasztókat attól, hogy a hamisítók kihasználják jóhiszeműségüket.

Az Egyesült Államok illetékes hatóságai a 2008-as pénzügyi évben több mint 270 millió dollár értékben foglaltak le hamis termékeket szerte az országban. A hamisított ruhaneműk tavaly az öt leggyakrabban lefoglalt hamis árucikkek között szerepeltek. Mintegy 25 millió dollár értékű hamis ruhaneműt foglaltak le, amely az összes elkobzott hamisítvány 9 százalékát tettek ki.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem