5 °C Budapest

Brutális: 4 millió dollár értékű hamisítványt fogtak

2009. augusztus 17. 11:32

A CBP sajtóközleménye szerint nagy mennyiségű hamis ruházati terméket foglaltak le a szervezet munkatársai Los Angeles - Long Beach kikötőjében. A Kínából érkezett hamisítványok becsült kereskedelmi értéke 3,9 millió dollár -írja a hamisitasellen.hu. 


Az Egyesült Államok Vám- és Határőrségének (U.S. Customs and Border Protection, CBP) munkatársai nagy mennyiségű hamis ruhaneműt foglaltak le egy Kínából az amerikai Los Angeles - Long Beach kikötőbe érkező konténerhajó szállítmányának ellenőrzése során.

A hajón szállított több mint 1200 női ruházati termékeket tartalmazó kartondoboz tartalmának átvizsgálása során közel 300 csomagnyi hamis farmernadrágra bukkantak. A hatóság közleménye szerint a hamis True Religion, illetve Rock & Republic márkajelzéssel ellátott nadrágok becsült kereskedelmi értéke mintegy 3,9 millió dollár.

Kevin W. Weeks, a CBP Los Angeles-i munkatársa a közleményben a hatósági szervezet hamisítványok kiszűrésére irányuló elkötelezettségét hangsúlyozta. Mint mondta, a tapasztalat azt mutatja, hogy hamisítás elleni küzdelmük eredményes, a fentihez hasonló akciókkal sikerül megakadályozniuk a visszaéléseket és megóvni a fogyasztókat attól, hogy a hamisítók kihasználják jóhiszeműségüket.

Az Egyesült Államok illetékes hatóságai a 2008-as pénzügyi évben több mint 270 millió dollár értékben foglaltak le hamis termékeket szerte az országban. A hamisított ruhaneműk tavaly az öt leggyakrabban lefoglalt hamis árucikkek között szerepeltek. Mintegy 25 millió dollár értékű hamis ruhaneműt foglaltak le, amely az összes elkobzott hamisítvány 9 százalékát tettek ki.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?