16 °C Budapest

Elképesztő: már a szemeteszsákot is hamisítják

2009. augusztus 7. 15:02

A hamisítók már rég nem kímélik a svájci ipar szimbolikus termékeit, a svájci órákat és a svájci bicskát, ám most egy jóval kisebb presztízzsel bíró termékre is kivetették a hálójukat. A zürichi kanton hivatalos kék szemeteszsákját is hamisítani kezdték- írja a hamisitasellen.hu.

A zürichi rendőrség több ezer a kanton hivatalos szemeteszsákjára kísértetiesen hasonlító és annak emblémáját felhasználó szemeteszsákot foglalt egy férfinál egy Szerbiából érkező turistabuszban. A helyiek által csak "Züri-Sack"-nak nevezett jellegzetes kék színű zsák darabja körülbelül két svájci frankba kerül, amely ár magában foglalja a kanton szemétszállítási és szemét-újrahasznosítási díját is. Ennek megfelelően a kantonban csak azt a szemetet szállítják el, amelyet ebbe a hivatalos zsákba helyeznek el a polgárok.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a 37 éves gyanúsított jó néhány hónap alatt több ezer Szerbiában gyártott zsákot csempészett át a határon, amellyel becslések szerint 26 ezer svájci frankot, körülbelül 4 és fél millió forintot keresett.

A hatóságok szerint a hamisítványok külalakra igazán jól sikerültek, de a tesztelés során kiderült jóval könnyebben elszakadnak, mint az eredetiek. A hamisítóknak emellett a zsák jellegzetes kék színét sem sikerült teljes mértékben visszaadniuk, a hamisítványok valamivel sötétebbre sikerültek, mint az eredetiek.

A rendőrség az eset felderítése után arra kéri a lakosságot, hogy aki hamis szemeteszsákot vásárolt, az szolgáltassa be a hatóságnak, amelyért térítésmentesen eredetit kap.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?