14 °C Budapest

Pancsolt méz: még mindig van a piacon

2009. augusztus 5. 09:32

Jelentős javulás ment végbe tavalyhoz képest a hazai mézpiacon, de a kereskedelmi forgalomban továbbra is fellelhetők a durva hamisítványok - derült ki az Országos Magyar Méhészeti Egyesület ez évi vizsgálatából.

2008-ban a mézek mintegy hetven százalékáról derült ki, hogy pancsolt, addig az idén ez már "csak" a termékek tizedére igaz.

Az OMME idén 54 termelőtől vett mézmintát, illetve tíz élelmiszerforgalmazó üzletből további 49 üveg mézet vizsgáltatott meg. A termelői mézek esetében egy esetben találtak problémát, míg a bolti termékek közül négy durva hamisítvány volt. Ezek mindegyikét a Natur Sz Kft. állította elő és a CBA üzletek polcain találtak rá az ellenőrök.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm