7 °C Budapest

Igaznak bizonyultak a pletykák: együttműködik a Microsoft és a Yahoo

2009. július 29. 13:48

A Microsoft és a Yahoo hivatalosan is bejelentette, hogy megállapodtak az együttműködésről az internetes kereső üzletágat illetően.

13:48

Ahogy a piaci pletykákból már sejteni lehetett, a kereső technológiát a Microsoft biztosítja a Yahoo számára legújabb keresőjével, a Binggel. A hirdetések értékesítése pedig a Yahoo hatáskörébe tartozik majd mind a két cég esetén. A Yahoo és a Microsoft közötti együttműködési megállapodás 10 évre szól.

A Yahoo becslései szerint a megállapodással üzemi eredménye 500 millió dollárral növekedhet évente, a beruházásokkal pedig 200 millió dollárt takaríthat meg. Az éves üzemi cash flow-t 275 millió dollárral növelheti.

10:02

A küszöbön áll a megállapodás a Microsoft és a Yahoo között a keresési és hirdetési üzletágat érintő együttműködésről, ami egy napon belül kerülhet bejelentésre a híresztelések szerint.

A híresztelések szerint a megállapodás értelmében a Yahoo és a Microsoft megosztja az internetes keresésekből származó bevételeket. A Yahoo oldalain a Microsoft keresőjét használja majd, míg a hirdetések értékesítését a Yahoo végzi a Microsoft több honlapján is. Még nem írták alá a megállapodást és egyelőre a feltételek sem véglegesek az AllThingsDigital blog információi szerint.

A Microsoft és a Yahoo között hónapok óta folynak a tárgyalások az együttműködésről anak érdekében, hogy felvegyék a versenyt az internetes keresési piacot domináló Google-lel. Júniusban a Google piaci részesedése 65% volt az internetes keresésekből, míg a Yahoo és a Microsoft együttes részesedése 28%-ra rúgott a Comscore adatai szerint.A Microsoft célja, hogy növelje legújabb keresője, a Bing felhasználói számát, a Yahoo pedig, amely negyedévek óta bevételei csökkenéséről számol be, jelentős költségcsökkenést érhet el azzal, hogy együttdolgozik a Microsofttal - közölte az internetes keresőóriás vezérigazgatója, Carol Bartz. A szoftvergyártó a múlt hónapban vezetette be a Bing keresőt annak érdekében, hogy megállítsa piaci részesedése csökkenését a Google-lel szemben, amely már öt éve tart. Ennek köszönhetően júniusban a Microsoft piaci részesedése 8.4%-ra emelkedett a májusi 8%-hoz képest.

Sem a Yahoo, sem a Microsoft szóvivője nem kommentálta a híreszteléseket a Bloombergnek. Bartz még májusban megerősítette, hogy a két cég tárgyalásokat folytat és a Microsoft vezetője, Steve Ballmer többször is közölte, hogy a Microsoft érdeklődik az együttműködés iránt. Mint ismeretes, a Microsoft tavaly 47.5 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett a Yahoo-ra, de az akvizíció végül meghiúsult.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?