Igaznak bizonyultak a pletykák: együttműködik a Microsoft és a Yahoo

2009. július 29. 13:48

A Microsoft és a Yahoo hivatalosan is bejelentette, hogy megállapodtak az együttműködésről az internetes kereső üzletágat illetően.

13:48

Ahogy a piaci pletykákból már sejteni lehetett, a kereső technológiát a Microsoft biztosítja a Yahoo számára legújabb keresőjével, a Binggel. A hirdetések értékesítése pedig a Yahoo hatáskörébe tartozik majd mind a két cég esetén. A Yahoo és a Microsoft közötti együttműködési megállapodás 10 évre szól.

A Yahoo becslései szerint a megállapodással üzemi eredménye 500 millió dollárral növekedhet évente, a beruházásokkal pedig 200 millió dollárt takaríthat meg. Az éves üzemi cash flow-t 275 millió dollárral növelheti.

10:02

A küszöbön áll a megállapodás a Microsoft és a Yahoo között a keresési és hirdetési üzletágat érintő együttműködésről, ami egy napon belül kerülhet bejelentésre a híresztelések szerint.

A híresztelések szerint a megállapodás értelmében a Yahoo és a Microsoft megosztja az internetes keresésekből származó bevételeket. A Yahoo oldalain a Microsoft keresőjét használja majd, míg a hirdetések értékesítését a Yahoo végzi a Microsoft több honlapján is. Még nem írták alá a megállapodást és egyelőre a feltételek sem véglegesek az AllThingsDigital blog információi szerint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Microsoft és a Yahoo között hónapok óta folynak a tárgyalások az együttműködésről anak érdekében, hogy felvegyék a versenyt az internetes keresési piacot domináló Google-lel. Júniusban a Google piaci részesedése 65% volt az internetes keresésekből, míg a Yahoo és a Microsoft együttes részesedése 28%-ra rúgott a Comscore adatai szerint.A Microsoft célja, hogy növelje legújabb keresője, a Bing felhasználói számát, a Yahoo pedig, amely negyedévek óta bevételei csökkenéséről számol be, jelentős költségcsökkenést érhet el azzal, hogy együttdolgozik a Microsofttal - közölte az internetes keresőóriás vezérigazgatója, Carol Bartz. A szoftvergyártó a múlt hónapban vezetette be a Bing keresőt annak érdekében, hogy megállítsa piaci részesedése csökkenését a Google-lel szemben, amely már öt éve tart. Ennek köszönhetően júniusban a Microsoft piaci részesedése 8.4%-ra emelkedett a májusi 8%-hoz képest.

Sem a Yahoo, sem a Microsoft szóvivője nem kommentálta a híreszteléseket a Bloombergnek. Bartz még májusban megerősítette, hogy a két cég tárgyalásokat folytat és a Microsoft vezetője, Steve Ballmer többször is közölte, hogy a Microsoft érdeklődik az együttműködés iránt. Mint ismeretes, a Microsoft tavaly 47.5 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett a Yahoo-ra, de az akvizíció végül meghiúsult.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 28. szerda
Ákos, Bátor
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem