10 °C Budapest

Külön böngészőt indít Európában a Microsoft

2009. július 28. 13:02

A Microsoft egy egészen új ötlettel próbálja lekenyerezni az európai versenyjogi hivatalt, mely régóta neheztel a redmondi óriásra a Windows operációs rendszerbe beépített Internet Explorer böngésző miatt.

A Microsoft legújabb ajánlata szerint az új Windows alapú PC-k tulajdonosai az első indításkor egy ablakban kiválaszthatnák, hogy az Internet Explorert, vagy inkább a Google Chrome-ot, netán a Mozilla Firefoxot szeretnék használni böngészőként.

Ha a cég felajánlását elfogadják, úgy Európában az új Windows 7-es operációs rendszer teljes "felszereltséggel" érkezik majd, nem úgy, mint a világ többi részén, ahol a Windows limitált "E" verziója lesz majd kapható. A betűjelzés arra vonatkozik, hogy az operációs rendszernek nem lesz része az IE8 böngésző.

Az Európai Bizottság üdvözölte a Microsoft döntését, egyúttal "vizsgálatot" indított annak kiderítésére, vajon mekkora lehet a lépés gyakorlati haszna a fogyasztó választási lehetőségeinek biztosítása szempontjából.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 16:08
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 15:33
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm