12 °C Budapest

Háborút indított a Google

2009. július 8. 12:02

A Google "világuralmi" tervei újabb lépéssel kerültek közelebb a megvalósításhoz, a cég ugyanis új operációs rendszert ír számítógépekre, legyenek azok mini netbookok, vagy normál asztali PC-k.

A Google szoftverei már így is ott törnek borsot a Microsoft orra alá, ahol tudnak, de most az operációs rendszerek terén is párbajra hívja a redmonti óriást. A Google Chrome Operating System névre hallgató új szoftver 2010 második fellében kerülhet a felhasználók gépére - derült ki a Google blogjából. Az új operációs rendszer állítólag számos gyártó gépén futni fog majd.

A Microsoft és a Google sok területen akaszkodtak már egymásba, hogy mást ne mondjunk, az internetes keresés és a mobilkészülékek szoftvereinek piacán. Az utóbbi években azonban senki nem volt olyan bátor és erős, hogy a Microsoftot a hazai pályáján, vagyis az operációs rendszerek piacán próbálja megverni. A Windows különféle változatai jelenleg a világ személyi számítógépeinek 90 százalékán futnak. Ha azonban a Google sikerrel jár, kiderülhet, hogy a Microsoft nem áll olyan biztosan az operációs rendszerek piacán, mint korábban hitték.

A szintén Chrome néven futó, februárban bemutatott internet-böngésző sikere nem volt túl látványos, 1,2 százalékos részesedésével biztos 4. helyen áll a versenyben. Az első 70 százalék körüli eredménnyel a Microsoft Explorer. A Chrome legnagyobb előnye, hogy a Google integrálta bele a különféle szoftvereit, mint a Gmail, a Gtalk, a Calendar vagy a Maps. A cég ígéretei szerint az új operációs rendszer hasonló előnyökkel bír majd, másodpercek alatt feláll, gyors lesz - legalábbis az internet-elérést tekintve - és nyílt forráskódú Linux-kódjának köszönhetően bárki könnyedén írhat majd szoftvereket hozzá. (Az új Chrome teljesen független projekt az Androidtól, mely elsősorban mobilkészülékekre tervezett operációs rendszer, bár az Acer beleépítette a netbookjaiba is.)

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07