28 °C Budapest

Nekimegy a versenyfelügyelet a "Tesco-városoknak"?

2009. július 21. 10:32

A brit versenyfelügyelet felkarolta azt a kezdeményezést, mely megakadályozná, hogy a kisebb helyi élelmiszerpiacokat egyetlen nagy áruházlánc dominálhassa.

A felügyelet szerint mintegy kétmilliárd font maradna a brit lakosok zsebében az elkövetkező 25 évben, ha a tervezetet sikerül keresztülvinni. (Összehasonlításképpen: a brit bankmentő-csomag alsó hangon is 300 milliárd fontba kerül.)

A felügyelet két évig vizsgálta az élelmiszerpiacot, ez után nyújtotta be tervezetét az új versenyképességi tesztről, mely azt vizsgálná, van-e megfelelő verseny egyes térségekben az élelmiszerpiacon? Amennyiben a döntés - mely szerint bizonyos mértéken túl egyetlen áruházlánc sem terjeszkedhet egy területen - elfogadásra kerül, annak fő vesztese a Tesco lehet. Nem véletlenül hívják ugyanis az Egyesült Királyságban Tesco-városoknak azokat a településeket, ahol egyetlen áruházlánc dominálja a kínálatot.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 27. hétfő
Hella
22. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem