Kollektív zabálás a Tescóban: tehetetlen áruházak

2009. július 13. 16:58

A bevásárlóközpontok kiötlői nem számoltak azzal, hogy a leendő vásárlók között akadnak majd olyanok, akik nincsenek tisztában néhány - mások számára magától értetődő - szabállyal, miszerint amit leveszek a polcról és beteszek a kosárba, azt a pénztárnál ki is kell fizetni. A lopások mellett óriási veszteséget okoznak a termékeket még a vásárlás során felbontó és részben vagy egészben elfogyasztó vásárlók.

A kisboltoktól a hipermarketekig minden kereskedelmi egység életét megkeserítik a tolvajok. A bolti lopásokon túl azonban egyre sűrűbben fordul elő, hogy a termék kifizetése előtt már az üzletben megeszik, megisszák a vásárlók az élelmiszereket, illetve az italokat. A kisebb üzletek kiszolgáltatottak az elkövetőkkel szemben, de a nagy bevásárlóközpontok sem állíthatnak minden vevő mellé biztonsági őrt.


Hackl Mónika

"A Tesco üzleteiben elsősorban a lopás, a rongálás, valamint a termékek fizetés előtti elfogyasztása okoz veszteségeket. Gyakran előfordul, hogy a vevő kibontja, kipróbálja a termékeket, de nem teszi vissza a kupakját, ami miatt az árucikket le kell selejtezni. Olyan is előfordul, hogy még a fizetés előtt elfogyasztják a terméket és a nyomokat eltüntetik" - mondta Hackl Mónika, a Tesco szóvivője.

Az érvényben lévő törvények szerint a 20 ezer forint alatti lopáskár csak szabálysértésnek számít, ezért az ilyen cselekményekkel szemben nincs semmiféle visszatartó erő. A vásárlók kitiltása az egyes üzletekből nem alkalmazható gyakorlat, az erre utazó vevő akár naponta betérhet jóllakni egy áruházba.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem