16 °C Budapest

Kollektív zabálás a Tescóban: tehetetlen áruházak

2009. július 13. 16:58

A bevásárlóközpontok kiötlői nem számoltak azzal, hogy a leendő vásárlók között akadnak majd olyanok, akik nincsenek tisztában néhány - mások számára magától értetődő - szabállyal, miszerint amit leveszek a polcról és beteszek a kosárba, azt a pénztárnál ki is kell fizetni. A lopások mellett óriási veszteséget okoznak a termékeket még a vásárlás során felbontó és részben vagy egészben elfogyasztó vásárlók.

A kisboltoktól a hipermarketekig minden kereskedelmi egység életét megkeserítik a tolvajok. A bolti lopásokon túl azonban egyre sűrűbben fordul elő, hogy a termék kifizetése előtt már az üzletben megeszik, megisszák a vásárlók az élelmiszereket, illetve az italokat. A kisebb üzletek kiszolgáltatottak az elkövetőkkel szemben, de a nagy bevásárlóközpontok sem állíthatnak minden vevő mellé biztonsági őrt.


Hackl Mónika

"A Tesco üzleteiben elsősorban a lopás, a rongálás, valamint a termékek fizetés előtti elfogyasztása okoz veszteségeket. Gyakran előfordul, hogy a vevő kibontja, kipróbálja a termékeket, de nem teszi vissza a kupakját, ami miatt az árucikket le kell selejtezni. Olyan is előfordul, hogy még a fizetés előtt elfogyasztják a terméket és a nyomokat eltüntetik" - mondta Hackl Mónika, a Tesco szóvivője.

Az érvényben lévő törvények szerint a 20 ezer forint alatti lopáskár csak szabálysértésnek számít, ezért az ilyen cselekményekkel szemben nincs semmiféle visszatartó erő. A vásárlók kitiltása az egyes üzletekből nem alkalmazható gyakorlat, az erre utazó vevő akár naponta betérhet jóllakni egy áruházba.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?