20 °C Budapest

Büszkék a hipermarketek - van mire!

2009. július 20. 16:58

Bár teljesen önkéntes volt a részvétel, Nagy-Britannia legnagyobb hipermarketei elképesztő hatékonysággal csökkentették a szétosztogatott zacskók számát, illetve tértek át az egyszer használatos zacskókról a tartósakra.

A brit kiskereskedelmi konzorcium, a BRC híradása szerint a vásárlók kezében nyomott műanyag zacskók számát 2008 végétől 2009 májusáig 48 százalékkal sikerült csökkenteni, miközben az azt megelőző két év alatt mindössze 26 százalékos volt a csökkenés.

2006 és 2009 májusát összehasonlítva kiderült, hogy csak ebben az egy hónapban 346 millió szatyorral kevesebb fogyott, mint három évvel korábban. Az akcióban a hét legnagyobb áruházlánc, az Asda, a Co-operative Group (kézenfogva a Somerfielddel), a Marks & Spencer, a Sainsbury's, a Tesco és a Waitrose vett részt - ők együttesen lefedik a brit élelmiszeráruházak háromnegyedét.

De nem csak erre lehetnek büszkék az áruházak, hanem a szemét- és elhasznált energiamennyiség csökkentéséért tett erőfeszítéseikre is: csökkent a lejárat miatt a szemétben landoló élelmiszer mennyisége; a folyamatos akcióknak köszönhetően több fogyott energiatakarékos használati tárgyakból és maguk az áruházak is igyekeztek kevesebb energiával üzemelni.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?