7 °C Budapest

Büszkék a hipermarketek - van mire!

2009. július 20. 16:58

Bár teljesen önkéntes volt a részvétel, Nagy-Britannia legnagyobb hipermarketei elképesztő hatékonysággal csökkentették a szétosztogatott zacskók számát, illetve tértek át az egyszer használatos zacskókról a tartósakra.

A brit kiskereskedelmi konzorcium, a BRC híradása szerint a vásárlók kezében nyomott műanyag zacskók számát 2008 végétől 2009 májusáig 48 százalékkal sikerült csökkenteni, miközben az azt megelőző két év alatt mindössze 26 százalékos volt a csökkenés.

2006 és 2009 májusát összehasonlítva kiderült, hogy csak ebben az egy hónapban 346 millió szatyorral kevesebb fogyott, mint három évvel korábban. Az akcióban a hét legnagyobb áruházlánc, az Asda, a Co-operative Group (kézenfogva a Somerfielddel), a Marks & Spencer, a Sainsbury's, a Tesco és a Waitrose vett részt - ők együttesen lefedik a brit élelmiszeráruházak háromnegyedét.

De nem csak erre lehetnek büszkék az áruházak, hanem a szemét- és elhasznált energiamennyiség csökkentéséért tett erőfeszítéseikre is: csökkent a lejárat miatt a szemétben landoló élelmiszer mennyisége; a folyamatos akcióknak köszönhetően több fogyott energiatakarékos használati tárgyakból és maguk az áruházak is igyekeztek kevesebb energiával üzemelni.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?