12 °C Budapest

Hiába fékezett a Tesco-kamion: tragédia a játszótéren

2009. július 17. 10:32

Izgalmas, ám tragikusan végződő esetről számolt be az angol sajtó: néhány hete hősies helytállásról tettek tanúbizonyságot az egyik Forelands-i iskola diákjai. A 11 éves fiúkat ki is tüntették bátorságukért.

Josh Hill, Ronnie Cranfield és James Diamond éppen fociztak az egyik Forelands-i játszótéren hat hete, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy kutyát sétáltató férfi összeesett, alig néhány méterre tőlük. A fiúk egyből odarohantak, és megpróbáltak segítséget hívni.

Fotó: iwcp.co.uk


Azonban mivel más nem volt a közelükben -és a mobiltelefonjuk sem volt náluk- egy hirtelen ötlettől vezérelve leintettek egy arra járó Tesco-teherautót. A kamion sofőrje azonnal hívta a mentőket.

A kis hősök azonban nem jártak sikerrel: a férfi a kórházban meghalt. Ugyanakkor a 11 éves fiúkat kitüntették az iskolában bátor cselekedetükért. Mint az igazgató elmondta: az egész iskola büszke arra, amit tettek, mindenképpen méltóak az elismerésre. Még az elhunyt férfi nővére is megköszönte nekik, amit bátyjáért tettek.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem