Miért fizetünk többet már megint?

2009. július 14. 12:02

Júniusban a fogyasztói árak Magyarországon átlagosan 3,7%-kal növekedtek a 12 hónappal korábbi szintekhez viszonyítva - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból. Egyes termékcsoportok ára azonban jelentősen megugrott ez idő alatt.

Rossz hír, hogy több létfontosságú ponton is az inflációt meghaladó mértékkel nőtt a termékek ára. Az élelmiszerek árai eleve 5,9 százalékkal nőtt, de ezen a csoporton belül is voltak termékek, melyek szemérmetlenül drágábbak lettek. A sertészsiradék 30,7, a rizs, hántolmányok 16,2, az idényáras élelmiszerek 14,4 a párizsi és a kolbász pedig 10,2 százalékkal. (Szerencsére a liszt, a sajt és az étolaj ára jelentősen mérséklődött.)

De nincs még vége a felsorolásnak. A háztartási energia átlagot meghaladó, 8,0%-os áremelkedésén belül a vezetékes gáz ára 20,6%-kal nőtt. A szemétszállítás 10,6, a társasházi közös költség 9,4, a csatornadíj 7,9, valamint a vízdíj 7,8%-kal drágult.

A gyógyszer és gyógyáru 4,9%-kal drágult az előző év azonos hónapjához viszonyítva, s az átlaghoz képest nagyobb mértékkel (6,4%) drágultak a szeszes italok, dohányáruk is.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?