20 °C Budapest

Hasznos újítás a Gmail postafiókoknál

2009. május 20. 15:32

A Google mától elérhetővé tette az automatikus fordítási lehetőséget nyújtó Üzenetfordítás alkalmazást a Gmail ingyenes levelezőrendszerében.

A Gmail fejlesztői számára elsődleges szempont az emberek közötti lehető legegyszerűbb és leghatékonyabb kommunikáció biztosítása. Az újdonságokat tartalmazó Gmail Labs-on belül megjelenő Üzenetfordításnak köszönhetően a jövőben a felhasználók számára már az általuk nem beszélt, idegen nyelvet használó ismerősökkel való levelezés se okozhat majd gondot. A szolgáltatás a Google Translate technológiáján alapul, így ebben az esetben is, csakúgy, mint a webes Translate szolgáltatásnál, a szövegek akár 41 különböző nyelvre lefordíthatóak.

Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi üzletfejlesztési vezetője elmondta: "A Gmail Üzenetfordítás funkciója kulcs fontosságú egy olyan országban, ahol a lakosság alig egyötöde beszél valamilyen idegen nyelvet. Az új alkalmazás minden felhasználónk számára megkönnyíti a kapcsolattartást a külföldi barátokkal, illetve az üzleti életben is hasznosnak bizonyulhat."

A levelek fordítása mellett, szintén a Google Translate technológiáját használva, a Google a az idegen nyelvű chatelést is támogatja. Ugyan magyar nyelven még nem elérhető, de jó ideje léteznek úgynevezett "fordító robotok" is. Ezeket a Gtalk ismerősök közé lehetséges felvenni, s ezután a beírt szöveget a megadott nyelvre lefordítva válaszolja vissza, így gyorsan, a chat alkalmazáson belül lehet a fordításokat elvégezni, megkönnyítve az idegen ajkúakkal való beszélgetést. A szolgáltatásról bővebb információ a Google Talk Helpjében található.

Habár a Google Translate fordítóprogramot bárki elérheti az interneten, az Üzenetfordítás alkalmazás csak a Gmail felhasználók számára adott. A funkciót a Gmail fiók, Labs kísérleti jellegű alkalmazásai között lehet engedélyezni. A Gmail Labs a Beállítások menü (jobb felső sarokban) alatt érhető el.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?