11 °C Budapest

A fapados mobilok kora jöhet

2009. június 16. 08:47

Elemzők szerint a következő években elsősorban a belépőszintű és az okostelefonok gyártása ígérkezik sikeresnek a világpiacon.

A recesszió nem kerülte el ezt a korábbi években dinamikusan növekvő ágazatot sem, s ma már látni, hogy a mielőbbi kilábalásban főként az olcsó készülékeket felszívó fejlődő országok segíthetnek. Banglades, Pakisztán és India jelenleg azok az országok, ahol az öt dollár alatti költséggel gyártott készülékek nagy tételben, haszonnal találnak gazdára.

Egyre nagyobb szerep jut a nagy márkák után a piacra csak évekkel később lépő dél-koreai márkáknak. A Samsung a közelmúltban jutott fel a globális dobogó második fokára, s ezt a pozíciót célozza meg három éven belül az LG.

Az okos telefonok fejlesztésében két vasat is tart a tűzben, együttműködik a Microsofttal, de az év vége előtt piacra kívánja dobni a Google által fejlesztett Android szoftveren alapuló első modelljét is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem