5 °C Budapest

A fapados mobilok kora jöhet

2009. június 16. 08:47

Elemzők szerint a következő években elsősorban a belépőszintű és az okostelefonok gyártása ígérkezik sikeresnek a világpiacon.

A recesszió nem kerülte el ezt a korábbi években dinamikusan növekvő ágazatot sem, s ma már látni, hogy a mielőbbi kilábalásban főként az olcsó készülékeket felszívó fejlődő országok segíthetnek. Banglades, Pakisztán és India jelenleg azok az országok, ahol az öt dollár alatti költséggel gyártott készülékek nagy tételben, haszonnal találnak gazdára.

Egyre nagyobb szerep jut a nagy márkák után a piacra csak évekkel később lépő dél-koreai márkáknak. A Samsung a közelmúltban jutott fel a globális dobogó második fokára, s ezt a pozíciót célozza meg három éven belül az LG.

Az okos telefonok fejlesztésében két vasat is tart a tűzben, együttműködik a Microsofttal, de az év vége előtt piacra kívánja dobni a Google által fejlesztett Android szoftveren alapuló első modelljét is.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?