25 °C Budapest

EU: visszatér a görbe uborka

2009. július 1. 08:47

Mától 26 zöldség- és gyümölcsféleség esetében szűnnek meg a - sokak szerint túlzónak tartott- uniós minőségszabályozási és -ellenőrzési előírások.

Eddig az első osztályú körtének például legalább 55 milliméter magasnak kellett lennie, a sárgarépa hegye nem ágazhatott el kétfelé, az uborkánál pedig 10 centiméterenként legfeljebb 10 milliméternyi görbület volt elfogadható.

Brüsszel szerint azért került sor a változtatásra, hogy nagyobb választási lehetőséget biztosítsanak a fogyasztók számára, egyszerűsítsék az uniós előírásokat, és csökkentsék a közösségi bürokráciát.

A tavalyi döntés ugyanakkor további tíz termék esetében még mindig feltételekhez köti a piaci forgalmazást. Például az almánál, a citrusféléknél, az őszibaracknál, a paradicsomnál és a szamócánál csak akkor lehet az eddigi szabványtól eltérő alakú termékeket forgalomba hozni, ha az adott tagállam így dönt, és az eladó világosan feltünteti rajta, hogy nem első-, de még csak nem is másodosztályú áruról van szó.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem