5 °C Budapest

MNB-árverés: 37,3 millió folyt be az új 200-as próbavereteiből

2009. június 17. 15:32

A jegybank jótékony céllal elárverezte az új 200 forintos érme próbavereteit összesen 37,3 millió forintért. Az így befolyt összegből szervezetenként 18,65 millió forintot kap a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány illetve a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége.

A Magyar Nemzeti Bank az új 200 forintos érme kibocsátása alkalmából jótékony célú aukciót tartott, a jegybank történetében először. Az árverésre került 20 db sorszámozott szett a 200 forintos címletű érme egy arany, egy ezüst és egy normál kivitelű próbaveretét tartalmazta. Az árverést Winkler Nóra vezette.

Király Júlia, az MNB alelnöke az árverés előtt elmondta: "A jegybank fontos feladatának tartja, hogy törvényben rögzített alapfeladatain túl, társadalmi felelősségvállalása részeként lehetőségeihez képest segítse a rászorulókat."

Az árverés bevételének kedvezményezettjei az MNB-s dolgozók szavazatai alapján a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány illetve a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége. A két szervezet fele-fele arányban részesedik az árverés bevételeiből, így szervezetenként 18,65 millió forintot kapnak jótékony célú programjaik támogatásához.

A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány kuratóriumának képviselői megköszönték az MNB dolgozóinak, hogy szavazataikkal alapítványukat támogatták. Szőke László, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke kiemelte: örül, hogy szervezetét már a 200 forintos érme műszaki paramétereinek kialakításába is bevonta a jegybank.

A 200 forgalmi érmét a jegybank június 15-én bocsátotta ki. Az új érme a 200-as bankjeggyel öt hónapig párhuzamosan lesz forgalomban. A 200-as bankjeggyel utoljára november 15-én lehet fizetni, ugyanakkor még 20 évig beváltható lesz az MNB pénztárában.

Forrás: MNB Kommunikáció

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?