21 °C Budapest

MNB-árverés: 37,3 millió folyt be az új 200-as próbavereteiből

2009. június 17. 15:32

A jegybank jótékony céllal elárverezte az új 200 forintos érme próbavereteit összesen 37,3 millió forintért. Az így befolyt összegből szervezetenként 18,65 millió forintot kap a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány illetve a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége.

A Magyar Nemzeti Bank az új 200 forintos érme kibocsátása alkalmából jótékony célú aukciót tartott, a jegybank történetében először. Az árverésre került 20 db sorszámozott szett a 200 forintos címletű érme egy arany, egy ezüst és egy normál kivitelű próbaveretét tartalmazta. Az árverést Winkler Nóra vezette.

Király Júlia, az MNB alelnöke az árverés előtt elmondta: "A jegybank fontos feladatának tartja, hogy törvényben rögzített alapfeladatain túl, társadalmi felelősségvállalása részeként lehetőségeihez képest segítse a rászorulókat."

Az árverés bevételének kedvezményezettjei az MNB-s dolgozók szavazatai alapján a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány illetve a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége. A két szervezet fele-fele arányban részesedik az árverés bevételeiből, így szervezetenként 18,65 millió forintot kapnak jótékony célú programjaik támogatásához.

A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány kuratóriumának képviselői megköszönték az MNB dolgozóinak, hogy szavazataikkal alapítványukat támogatták. Szőke László, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke kiemelte: örül, hogy szervezetét már a 200 forintos érme műszaki paramétereinek kialakításába is bevonta a jegybank.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A 200 forgalmi érmét a jegybank június 15-én bocsátotta ki. Az új érme a 200-as bankjeggyel öt hónapig párhuzamosan lesz forgalomban. A 200-as bankjeggyel utoljára november 15-én lehet fizetni, ugyanakkor még 20 évig beváltható lesz az MNB pénztárában.

Forrás: MNB Kommunikáció

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem