MNB-árverés: 37,3 millió folyt be az új 200-as próbavereteiből

2009. június 17. 15:32

A jegybank jótékony céllal elárverezte az új 200 forintos érme próbavereteit összesen 37,3 millió forintért. Az így befolyt összegből szervezetenként 18,65 millió forintot kap a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány illetve a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége.

A Magyar Nemzeti Bank az új 200 forintos érme kibocsátása alkalmából jótékony célú aukciót tartott, a jegybank történetében először. Az árverésre került 20 db sorszámozott szett a 200 forintos címletű érme egy arany, egy ezüst és egy normál kivitelű próbaveretét tartalmazta. Az árverést Winkler Nóra vezette.

Király Júlia, az MNB alelnöke az árverés előtt elmondta: "A jegybank fontos feladatának tartja, hogy törvényben rögzített alapfeladatain túl, társadalmi felelősségvállalása részeként lehetőségeihez képest segítse a rászorulókat."

Az árverés bevételének kedvezményezettjei az MNB-s dolgozók szavazatai alapján a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány illetve a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége. A két szervezet fele-fele arányban részesedik az árverés bevételeiből, így szervezetenként 18,65 millió forintot kapnak jótékony célú programjaik támogatásához.

A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány kuratóriumának képviselői megköszönték az MNB dolgozóinak, hogy szavazataikkal alapítványukat támogatták. Szőke László, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke kiemelte: örül, hogy szervezetét már a 200 forintos érme műszaki paramétereinek kialakításába is bevonta a jegybank.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A 200 forgalmi érmét a jegybank június 15-én bocsátotta ki. Az új érme a 200-as bankjeggyel öt hónapig párhuzamosan lesz forgalomban. A 200-as bankjeggyel utoljára november 15-én lehet fizetni, ugyanakkor még 20 évig beváltható lesz az MNB pénztárában.

Forrás: MNB Kommunikáció

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem