4 °C Budapest

Címke: király júlia (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. november 10. 11:00

Itt a devizahitelesek soha vissza nem térő alkalma

Több százezer forintot ajándékba ad az árfolyamgát egy átlagos devizahitelesnek. Ennek ellenére szeptember végéig a jogosultaknak mindössze 13%-a, 65 ezer adós élt a lehetőséggel. Az idő szorít, hiszen az igényeket év végéig lehet benyújtani a bankoknál. A Portfolio.hu nem reprezentatív felméréséből kiderült: a pénzügyi szakma közel háromnegyede szerint nincs szükség újabb devizahiteles

Pénzcentrum | 2012. június 14. 11:34

Hová tűnt a magyar családok pénze? Hol vannak ma a megtakarítások?

Nem az a baj, hogy a lakosság egyre inkább eladósodik és nem az, hogy az államháztartás mindeközben óriási adósságot halmoz fel. A probléma az, hogy mindez már megtörtént - mondta egy mai konferencián Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. Szerinte négy fő ok miatt nem nőhet a megtakarítás mértéke.

Pénzcentrum | 2012. február 29. 19:50

Mit látnak a külföldi befektetők a magyar piacon?

A Portfolio.hu márciusi konferenciáján egy asztalhoz ülnek a kormányzat és a jegybank képviselői, valamint a legnevesebb hazai és külföldi elemzők és vállalatvezetők, hogy megosszák véleményüket a forintpiaci kilátásokról, a gazdasági kilátások romlásának okairól és következményeiről. Portfolio.hu Forint, Válság, Államadósság Konferencia március 8-án, Budapesten.

Pénzcentrum | 2011. május 4. 11:15

Egyetlen megoldás létezik a moratórium bajaira

Nincs királyi út a magyar bankrendszer problémáinak megoldásában: kis lépésekkel, többek között a moratórium óvatos feloldásával, a bankadó mérséklésével és rendszerének átalakításával, a pozitív adóslista felállításával, a hitelek transzparens árazásával, a banki források rövidülésének megállításával és mindenekelőtt kiszámítható és hiteles gazdaságpolitikával lehet orvosolni a jelenlegi bajokat - mondta Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a Portfolio.hu mai jelzáloghitelezési és lakossági finanszírozási konferenciáján.

Pénzcentrum/MTI | 2010. október 12. 11:10

Fontos! Változás a banki átutalásoknál

Jelentősen gyorsul, a mostani 1 nap helyett legfeljebb 4 óra lehet az elektronikus csatornán benyújtott megbízások teljesítése a hazai bankrendszerben 2012-től, a Magyar Nemzeti Bank szerdán megjelenő rendelete szerint - jelentette be Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

Pénzcentrum | 2010. február 3. 08:35

Simor 45 millióval, Erdei 65 millióval növelte vagyonát tavaly

Az állami pénzügyi intézmények vezetőinek vagyona szépen gyarapodott tavaly, erre utalnak a Napi Gazdaság által a most leadott vagyonnyilatkozatokból gyűjtött adatok. A pénzügyi vagyonlista élén minden bizonnyal Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke áll, akinek vagyona tavaly 45 millió forinttal 1.448 milliárd forintra emelkedett, miután tavaly eladta (külföldi) gazdasági érdekeltségeit, ráadásul egy vérteskozmai nyaraló megvásárlása is belefért. A jegybankelnök nem tőzsdézik, vagyonának túlnyomó részét befektetési alapokban tartja.

Pénzcentrum | 2010. január 26. 14:47

Eltűnt sok milliárdnyi húszezres

Konferenciát rendezett a Magyar Nemzeti Bank annak apropóján, hogy a statisztikák szerint nagyon megnőtt a gazdaság készpénzigénye. A háttérben a rejtett gazdaság állhat.

Pénzcentrum | 2009. június 17. 15:32

MNB-árverés: 37,3 millió folyt be az új 200-as próbavereteiből

A jegybank jótékony céllal elárverezte az új 200 forintos érme próbavereteit összesen 37,3 millió forintért. Az így befolyt összegből szervezetenként 18,65 millió forintot kap a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány illetve a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége.

Pénzcentrum | 2009. május 18. 09:02

Devizahitelezés: hiba lenne kapkodni

Az EBRD éves közgyűlésén tartott egyik panelbeszélgetésben több alkalommal is bírálatok kereszttüzébe került a külföldi fizetőeszközben történő eladósodás túlzott mértéke.

Pénzcentrum | 2009. február 4. 09:00

Magyar állami topfizetések: Te mire költenél havi 7,8 milliót?

A vagyonnyilatkozatok alapján nyilvánosságra hozott adatok szerint igazi álomállásnak nevezhető a jegybanki tisztség. A legjobban fizetett választott tisztségviselők a Magyar Nemzeti Bank vezetői, az elnök javadalmazása eléri a havi bruttó 7,8 millió forintot - írja a Napi Gazdaság.

Pénzcentrum | 2008. november 7. 05:55

Miért sír mindenki - hogyan pattant ki a válság?

Az egész még tavaly indult, s mostanra ért el minket. Nem árt, ha most végigtekintünk - egy friss MNB kiadvány segítségével - az eltelt időszakon, s megpróbáljuk nagyjából megérteni, pontosan mi is történt, s hogyan fertőzött világszerte a pénzügyi válság "vírusa".

Pénzcentrum | 2008. október 1. 12:00

"Értékesítőké a felelősség" - Interjú Király Júliával

Hazánkban egyre inkább teret nyernek a unit-linked biztosításokkal kombinált jelzáloghitelek. A jelenlegi helyzetben azonban óvatosságra és kellő körültekintésre int mindenkit Király Júlia, az MNB alelnöke. A hamarosan megrendezésre kerülő Portfolio-Pénzcentrum Biztosítási konferencián előadásában mutatja be alelnök asszony azokat a kombinált termékekben és jelenlegi piaci környezetben rejlő veszélyeket, amelyekről, véleménye szerint, az értékesítőknek kellene felvilágosítaniuk jelenlegi és leendő ügyfeleiket.

Pénzcentrum | 2008. június 6. 16:58

Új székhelyen a Magyar Franchise Szövetség

A Magyar Franchise Szövetség évi rendes közgyűlésére 2008. június 5-én került sor. A rendezvénynek a Hotel Buda Mercure, Mátyás terme adott otthont. A közgyűlés valamennyi napirendi pontját teljes egyetértésben, egyhangúlag szavazta meg a tagság. Ezek keretében elfogadták Lavotha Ildikó elnök asszony tolmácsolásában a 2007-es évi beszámolót, valamint a szakmai szervezet székhelyváltozását is.

Pénzcentrum | 2008. április 28. 14:18

Emelt a jegybak: 8,25% az alapkamat

Mai kamatdöntő ülésén 25 bázisponttal, 8.25 százalékra emelte irányadó rátáját a monetáris tanács. A lépés a márciusi 50 bázispontos emelés után egyértelműen jelzi, hogy a jegybank a szigorítás útjára lépett az inflációs cél elérése érdekében.

Pénzcentrum | 2007. december 11. 14:00

Egyensúly a magyar gazdaságban és a költségvetésben, mikor és hogyan? - MTSZE

A Magyar Tőkepiaci Szakemberek Egyesülete szokásos "év végi makro fórumát" 2007. december 11-én, 17.30 órai kezdettel tartja a Budapesti Értéktőzsde (1062 Budapest, Andrássy út 93.) földszinti előadótermében. A fórum témája: Egyensúly a magyar gazdaságban és a költségvetésben, mikor és hogyan?

Pénzcentrum | 2007. június 25. 14:39

Nagy meglepetésre kamatot vágott az MNB! - Mi az indoklás? (2.)

Nagy meglepetésnek számító, de most sem egyhangú döntést hozott mai ülésén a monetáris tanács: a már tavaly október vége óta 8%-on álló rátát 25 bázisponttal csökkentette. A legutóbbi piaci felmérések azt valószínűsítették, hogy csak júliusban kezdődik majd el a monetáris lazítás. A szakértők többsége azért nem várt vágást, mert megítélésük szerint a legutóbbi döntés óta nem érkeztek a korábbihoz képest kedvezőbb fundamentális információk az inflációs helyzetről és kilátásokról.