5 jótanács: így vásárolj légkondit!

2009. június 17. 17:32

Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú klímaberendezéseket és geotermikus hőszivattyúkat gyártó és forgalmazó vállalata, a Genex Zrt. a nyár kezdetével hasznos tudnivalókat ajánl, amelyek figyelembevételével könnyebben kiválasztható a megfelelő légkondicionáló.


TOP 5 tudnivaló légkondicionáló vásárlása előtt:

1. Csak akkorát vegyünk, amekkorára valóban szükségünk van.

Sokan beleesnek abba a csapdába, hogy a csábító design vagy éppen az akciós ár miatt olyan készüléket vesznek, aminek teljesítményét többnyire nem használják ki, például azért, mert lakásukhoz bőven elegendő lenne egy kisebb teljesítményű készülék is, ami olcsóbb is. A lényeg a hűtésteljesítményen van, amelyet a helyszínen pontosan fel tudnak mérni a szakemberek. Figyelem: ez a szolgáltatás általában ingyenes, ezért ha díjat akarnak felszámolni érte, akkor inkább keressen másik céget!

2. Ne kerüljön aranyárba a hűsölés.

Vásárlás előtt mindenképp érdemes tájékozódni a készülék hatásfokáról, azaz mennyire energiatakarékos, gazdaságos az üzemeltetése. Ha kímélni akarjuk pénztárcánkat, akkor érdemes átgondolni szokásainkat és szükségleteinket: mennyi időt töltünk otthon, hány helységben akarunk légkondicionálót használni, vagy esetleg akarunk-e átmeneti időszakban fűteni is a klímával. Az utóbbi megoldás sok esetben olcsóbb, mintha bekapcsolnánk a fűtőberendezésünket, nem is beszélve a távfűtéses lakásokról, ahol erre a szezonon kívül nincs is lehetőség. Érdemes mérlegelni azt is, hogy vállalunk-e egyszeri többletköltséget a fokozatmentes (inverteres) teljesítményszabályozás funkcióért, amely energiatakarékosabb és csendesebb működést eredményez - ezzel akár 20%-os üzemköltség-megtakarítás is elérhető! És ne feledjen rákérdezni a garanciára, az alkatrész- és az országos szerviz ellátottságra!

3. Szűrő, szűrő, szűrő!

Ma már minden jó minőségű klímaberendezéshez alapfelszereltség a szűrő, amelyből többfajta választható: lehetőség van a por, a pollen és az allergén anyagok szűrésére, megkötésére. Emellett léteznek még füst-, szag-, plazma- és bioszűrők, légállapot javítók is. Ezek természetesen az egészségünk - és környezetünk - megóvásában is szerepet kaphatnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

4. Ugye éjszaka aludni akar?

Sok vásárló nem veszi figyelembe a kiválasztott gép zajszintjét. Vannak, akik éjszaka döbbennek rá, hogy rossz készüléket választottak, vagy lemondanak a légkondicionáló áldásos hatásairól. A tökéletes kényelemhez elengedhetetlen, hogy halkan üzemeljen a berendezés, és ne turbina mellett hűsöljünk - ezért feltétlenül tájékozódjunk a készülék működéssel járó zajszintjéről.

5. Megbízható márkát válasszon!

Mivel megnövekedett az igény a klímaberendezések iránt, egyre többen akarnak hasznot húzni a gyanútlan vásárlókból. Például van olyan, aki csak árusít, de nem vállalja a szerelést. Győződjünk meg az adott eladó által kínált cég megbízhatóságáról: mennyi idő alatt szállítja ki és szereli be a légkondicionálót, van-e a közelben szervizelési lehetőség, kapható lesz-e bármikor a szükséges alkatrész, vagy hány év garancia van a készülékre, stb. Válasszunk igényeinknek megfelelőt és hosszú ideig, olcsón élvezzük a hűsölést!

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 13. csütörtök
Antal, Anett
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:45
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:18
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem