3 °C Budapest

Praktiker: kedvezmények és újdonságok

2009. június 17. 11:15

A válság ellenére szükségesek a további fejlesztések, az innovatív megoldások -hangzott el a magyar piacon második legtöbb barkácsáruházat működtető Praktiker mai sajtótájékoztatóján.

A cégcsoport Magyarországon tavaly 2 új áruházat nyitott: Székesfehérváron és Békéscsabán, de várható a közeljövőben új üzletek indítása. Így bővülhet a jelenleg 19 barkácsáruházat működtető Praktiker hálózata, és megközelítheti fő konkurensét, a Magyarországon 23 áruházzal jelen lévő OBI-t.

Amint azt Karl-Heintz Keth ügyvezető igazgató elmondta: a vállalat kiemelt hangsúlyt fektet -az árak alacsonyan tartása mellett- a termékek magasabb színvonalú bemutatására, az áruházak és a kiszolgálás fejlesztésére.

A fejlesztések között szerepet kapott az áruházon belüli információs pultok és infoterminálok kihelyezése: az új eszközök segítségével extra információt és speciális szaktanácsadást kaphatnak a vásárlók.

A hazai barkácsáruházak közül elsőként a Praktiker nyitott webáruházat, március közepén. Az internetes áruházban több mint 45 ezer termék érhető el és vásárolható meg. A felmérések szerint már néhány hónap alatt is megmutatkozik az online áruház hatékonysága és szükségessége.

Hasonló gondolattal vezérelte a Praktiker Törzsvásárlói Kártya bevezetését is, amely segítségével a vevők egyedi kedvezményekben is részesülhetnek, az éves vásárlások után pedig 3-4, de akár 5 százalékos visszatérítés is járhat.

A 2008-as üzleti évben bruttó 50,187 milliárd forintos árbevételt ért el a Praktiker Magyarország, szemben a 2007-es 47,6 milliárddal.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?