15 °C Budapest

Praktiker: kedvezmények és újdonságok

2009. június 17. 11:15

A válság ellenére szükségesek a további fejlesztések, az innovatív megoldások -hangzott el a magyar piacon második legtöbb barkácsáruházat működtető Praktiker mai sajtótájékoztatóján.

A cégcsoport Magyarországon tavaly 2 új áruházat nyitott: Székesfehérváron és Békéscsabán, de várható a közeljövőben új üzletek indítása. Így bővülhet a jelenleg 19 barkácsáruházat működtető Praktiker hálózata, és megközelítheti fő konkurensét, a Magyarországon 23 áruházzal jelen lévő OBI-t.

Amint azt Karl-Heintz Keth ügyvezető igazgató elmondta: a vállalat kiemelt hangsúlyt fektet -az árak alacsonyan tartása mellett- a termékek magasabb színvonalú bemutatására, az áruházak és a kiszolgálás fejlesztésére.

A fejlesztések között szerepet kapott az áruházon belüli információs pultok és infoterminálok kihelyezése: az új eszközök segítségével extra információt és speciális szaktanácsadást kaphatnak a vásárlók.

A hazai barkácsáruházak közül elsőként a Praktiker nyitott webáruházat, március közepén. Az internetes áruházban több mint 45 ezer termék érhető el és vásárolható meg. A felmérések szerint már néhány hónap alatt is megmutatkozik az online áruház hatékonysága és szükségessége.

Hasonló gondolattal vezérelte a Praktiker Törzsvásárlói Kártya bevezetését is, amely segítségével a vevők egyedi kedvezményekben is részesülhetnek, az éves vásárlások után pedig 3-4, de akár 5 százalékos visszatérítés is járhat.

A 2008-as üzleti évben bruttó 50,187 milliárd forintos árbevételt ért el a Praktiker Magyarország, szemben a 2007-es 47,6 milliárddal.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?