Drasztikusan nőhet a benzinár - tönkreteheti a nyaralásod!

2009. május 13. 09:02

Drasztikus üzemanyagáremelkedésre lehet számítani a nyári utazási szezon kezdetétől, a kormány tervei szerint ugyanis ekkortól emelkedne mind a termékeket sújtó jövedéki adó, mind az áfa.

A parlament hétfői döntése értelmében a gázolaj jövedéki adója 6,5, a benziné 5,3 százalékkal emelkedik. Mivel mindkét adónem fix összegű, ezért a benzinvásárláskor ezen túl 103,5 helyett 109, a dízel esetében pedig 85 helyett 90,5 forint jövedéki adót kell majd fizetnünk literenként.

A Magyar Nemzet számításai szerint egy liter benzin árából ma 116 forintot tesz ki az termékár, 2,57 forint a termékkészletezési díj - erre jön rá a 103,5 forintos jövedéki adó és a 20 százalékos áfa. E két utóbbi tétel emelkedése miatt a benzin ára 266 forintról 284 forintra emelkedhet június elsejétől. A dízel ára 253 forintról 271 forintra emelkedhet.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm