17 °C Budapest

Rettegés a repülőn: egy utas mentett meg 300 embert - képpel

2009. május 24. 08:02

"Elnézést kisasszony, mintha valami szivárogna a repülőgépből." Ez a furcsának tűnő mondat egy utas szájából hangzott el, de a stewardess először nem akart hinni neki. A gép eközben 10 ezer méter magasan repült.

Bartek Bachleda -aki egyébként az Amerikai Légierő kötelékében szolgál- utasként ült egy Chicagoból Japánba tartó repülőgépen, amikor az ablakon kinézve észrevette, hogy valami nincs rendben.

A problémát jelezte a stewardessnek, aki először nem igazán törődött a dologgal. Amikor Bachelda látta, hogy a vészhelyzet továbbra is fennáll, elkezdte lefilmezni az óriási sebességgel kiáramló üzemanyagot.

Fotó: dailymail.co.uk

Amikor pár perc múlva erélyesebben is felhívta a légikísérő figyelmét a helyzet súlyosságára, a gép személyzete is rádöbbent, hogy nagy a baj. A kapitány azonnal visszafordította a gépet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az üzemanyagvesztést a pilóták is észlelték, de -saját bevallásuk szerint- nem tudták, mi okozhatja. Ha nem fordulnak vissza, valószínűleg sohasem értek volna el Japánba, és a gép az óceánba zuhant volna, fedélzetén mintegy 300 utassal.

A légitársaság -amelynek nevét nem hozták nyilvánosságra- hálája jeléül egy első osztályra szóló jegyet adott a következő járatra Bachelda-nak és vele utazó barátjának.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?