-2 °C Budapest

Rettegés a repülőn: egy utas mentett meg 300 embert - képpel

2009. május 24. 08:02

"Elnézést kisasszony, mintha valami szivárogna a repülőgépből." Ez a furcsának tűnő mondat egy utas szájából hangzott el, de a stewardess először nem akart hinni neki. A gép eközben 10 ezer méter magasan repült.

Bartek Bachleda -aki egyébként az Amerikai Légierő kötelékében szolgál- utasként ült egy Chicagoból Japánba tartó repülőgépen, amikor az ablakon kinézve észrevette, hogy valami nincs rendben.

A problémát jelezte a stewardessnek, aki először nem igazán törődött a dologgal. Amikor Bachelda látta, hogy a vészhelyzet továbbra is fennáll, elkezdte lefilmezni az óriási sebességgel kiáramló üzemanyagot.

Fotó: dailymail.co.uk

Amikor pár perc múlva erélyesebben is felhívta a légikísérő figyelmét a helyzet súlyosságára, a gép személyzete is rádöbbent, hogy nagy a baj. A kapitány azonnal visszafordította a gépet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az üzemanyagvesztést a pilóták is észlelték, de -saját bevallásuk szerint- nem tudták, mi okozhatja. Ha nem fordulnak vissza, valószínűleg sohasem értek volna el Japánba, és a gép az óceánba zuhant volna, fedélzetén mintegy 300 utassal.

A légitársaság -amelynek nevét nem hozták nyilvánosságra- hálája jeléül egy első osztályra szóló jegyet adott a következő járatra Bachelda-nak és vele utazó barátjának.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem