28 °C Budapest

Rettegés a repülőn: egy utas mentett meg 300 embert - képpel

2009. május 24. 08:02

"Elnézést kisasszony, mintha valami szivárogna a repülőgépből." Ez a furcsának tűnő mondat egy utas szájából hangzott el, de a stewardess először nem akart hinni neki. A gép eközben 10 ezer méter magasan repült.

Bartek Bachleda -aki egyébként az Amerikai Légierő kötelékében szolgál- utasként ült egy Chicagoból Japánba tartó repülőgépen, amikor az ablakon kinézve észrevette, hogy valami nincs rendben.

A problémát jelezte a stewardessnek, aki először nem igazán törődött a dologgal. Amikor Bachelda látta, hogy a vészhelyzet továbbra is fennáll, elkezdte lefilmezni az óriási sebességgel kiáramló üzemanyagot.

Fotó: dailymail.co.uk

Amikor pár perc múlva erélyesebben is felhívta a légikísérő figyelmét a helyzet súlyosságára, a gép személyzete is rádöbbent, hogy nagy a baj. A kapitány azonnal visszafordította a gépet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az üzemanyagvesztést a pilóták is észlelték, de -saját bevallásuk szerint- nem tudták, mi okozhatja. Ha nem fordulnak vissza, valószínűleg sohasem értek volna el Japánba, és a gép az óceánba zuhant volna, fedélzetén mintegy 300 utassal.

A légitársaság -amelynek nevét nem hozták nyilvánosságra- hálája jeléül egy első osztályra szóló jegyet adott a következő járatra Bachelda-nak és vele utazó barátjának.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?