6 °C Budapest

Új őrület: légitársaság csak állatoknak

2009. április 23. 12:00

Egy amerikai vállalkozás olyan repülőjáratokat indít, amelyeken extra kényelemben utazhatnak az állatok. A gazdiknak azonban tilos felszállniuk a gépre.

Pet Airways - Kisállat Légitársaság: ez a neve annak a vállalkozásnak, amely az állatok légi szállítását szeretné egyszerűbbé tenni.

Az alapítók, Dan Wiesel és Alysa Binder fejében akkor született meg az ötlet, amikor az Egyesült Államok egyik végéből a másikba költöztek, és Zoé nevű terrierjüknek a repülőgép rakterébe zárva kellett végigszenvednie az utat.

A légitársaság idén július 14-én kezdi meg működését, egyelőre öt város -New York, Chicago, Washington, Denver és Los Angeles- között. A jegyárak egységesen 149 dollárba, azaz nagyjából 34 ezer forintba kerülnek, de a gyakrabban repülők különböző kedvezményeket kapnak, csak úgy, mint a normál légitársaságoknál:  Csak költsd a pénzt, és repülhetsz!

A Pet Airways garantálja, hogy kedvencünknek fejedelmi bánásmódban lesz része: a fedélzeten, kényelmes párnákon utazhat, mindig friss a levegő, több fős személyzet gondoskodik a megfelelő ellátásról. Ráadásul a gépek mindig este repülnek, amikor nyugodtabbak az állatok. Egyelőre azonban csak kutyák és macskák utaztatásával foglalkoznak, de hüllők, madarak és malacok szállítását is tervezik.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 5. 13:30