Új őrület: légitársaság csak állatoknak

2009. április 23. 12:00

Egy amerikai vállalkozás olyan repülőjáratokat indít, amelyeken extra kényelemben utazhatnak az állatok. A gazdiknak azonban tilos felszállniuk a gépre.

Pet Airways - Kisállat Légitársaság: ez a neve annak a vállalkozásnak, amely az állatok légi szállítását szeretné egyszerűbbé tenni.

Az alapítók, Dan Wiesel és Alysa Binder fejében akkor született meg az ötlet, amikor az Egyesült Államok egyik végéből a másikba költöztek, és Zoé nevű terrierjüknek a repülőgép rakterébe zárva kellett végigszenvednie az utat.

A légitársaság idén július 14-én kezdi meg működését, egyelőre öt város -New York, Chicago, Washington, Denver és Los Angeles- között. A jegyárak egységesen 149 dollárba, azaz nagyjából 34 ezer forintba kerülnek, de a gyakrabban repülők különböző kedvezményeket kapnak, csak úgy, mint a normál légitársaságoknál:  Csak költsd a pénzt, és repülhetsz!

A Pet Airways garantálja, hogy kedvencünknek fejedelmi bánásmódban lesz része: a fedélzeten, kényelmes párnákon utazhat, mindig friss a levegő, több fős személyzet gondoskodik a megfelelő ellátásról. Ráadásul a gépek mindig este repülnek, amikor nyugodtabbak az állatok. Egyelőre azonban csak kutyák és macskák utaztatásával foglalkoznak, de hüllők, madarak és malacok szállítását is tervezik.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?