3 °C Budapest

Budapestre jöjjön, aki jól akar járni!

2009. május 14. 11:32

Egyre jobb ajánlatot jelentenek a kelet-európai célpontok a nyugati turisták számára, köszönhetően a mélybe zuhant árfolyamoknak a régiónkban. Londonban már ajánlgatják a turisták számára Budapestet, mint az egyik legvonzóbb lehetőséget.

A brit Post Office szokásos City Costs Barometer felmérése igyekezett felmérni, hova érdemes ellátogatni idén tavasszal egy jó városlátogatásra. Köszönhetően a kelet-európai valutárfolyamok mélyrepülésének, a régiónk komoly vonzerőt tud felmutatni azok számára, akik többet szeretnének kihozni a pihenésre félretett pénzükből. A végeredmények szerint Budapest a legjobb célpont idén tavasszal - legalábbis a britek számára - szorosan a nyomában pedig Prága és Varsó sorakozik.

Hiába járt komoly mélypontokon az angol font árfolyama tavaly decemberben, a három város még mindig olcsóbb, mint tavaly ilyenkor volt. Hasonló cipőben jár még a három balti állam és Törökország is, így például Tallinn és Isztambul is felkerült a Post Office "erősen javallott" listájára. Csak a szállásokat tekintve Varsó a legolcsóbb célpont, az éttermek árait figyelembe véve Budapest és Prága tűnik jó választásnak, míg a reptéri transzfer ára Rigában a legalacsonyabb.

A City Costs Barometer azonban körültekintően megvizsgálta a nyugat-európai városok előnyeit is. Hiába olcsó például egy varsói vagy budapesti múzeum, ha Oslóban teljesen ingyenesen látogathatóak a tárlatok. Koppenhágában pedig ugyan kétszer annyiba kerül a felmérés alapjául szolgáló turistakosár, mint Budapesten, ám a repülőjegyek sokkal olcsóbbak a szigetországból Dániába, mint Magyarországra.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?