26 °C Budapest

Nagyot koppant a mintaváros

2009. május 11. 14:02

Komoly visszaesés tapasztalható Prága turizmusában: a Közép-európai mintapéldának tartott cseh fővárost 2009 első negyedévében 18 százalékkal kevesebb turista kereste fel, mint egy évvel korábban.

Jelentős visszaesés mutatkozik a cseh főváros turisztikai mutatóiban. A Közép-Európa legkiemelkedőbb turisztikai látványosságaként aposztrofált Prágát 18 százalékkal kevesebb turista látogatta meg 2009 első három hónapjában, mint 2008 azonos időszakában.

A visszaesés -nem meglepő módon- főleg a világgazdasági recesszió számlájára írható, elsősorban az amerikai látogatók vannak kevesebben, mint a korábbi években.

A cseh kormányzat turisztikai hivatalai ezért most egy sokkal erőteljesebb reklámkampányba kezdtek: elsősorban európai és ázsiai potenciális vendégeket céloztak meg. A történelmi belvárosáról elhíresült cseh fővárost elsősorban oroszok, németek, olaszok, szlovákok, lengyelek és magyarok látogatták nagy számban - ezek az országok továbbra is kiemelt célcsoportnak számítanak. Ugyanakkor a szakemberek a jövőben az ázsiai -és ezen belül a kínai- turisták nagyobb érdeklődésére számítanak.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem